Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Šūmahers otro reizi paziņo par aiziešanu no F1

Visu laiku panākumiem bagātākais Formula 1 pilots Mihaels Šūmahers šodien paziņoja par aiziešanu no čempionāta 2012. gada sezonas beigās.

Tikai pagājušajā nedēļā kļuva zināms, ka “Mercedes” nepagarinās ar Šūmaheru līgumu, 43 gadus veco braucēju nākamgad aizvietojot ar daudz jaunāko Luisu Hamiltonu. Izplatījās spekulācijas par Šūmahera pievienošanos “Sauber” un pat atgriešanos “Ferrari”, taču tagad pats septiņkārtējais F1 čempions tām pielicis punktu.

Pēc ierašanās Japānā, kur šonedēļ notiks kārtējais F1 posms, Šūmahers izplatīja oficiālu paziņojumu: “Bez šaubām, mēs nesasniedzām savus mērķus un nepadarījām šo mašīnu par tādu, kas spējīga cīnīties par titulu. Taču tajā pašā laikā ir skaidrs, ka varu būt ļoti apmierināts ar saviem sasniegumiem karjerā kopumā.”

“Ilgu laiku domāju par šo lēmumu,” viņš turpina. “Man bija līgums uz trim gadiem un ir grūti tik ilgi saglabāt motivāciju un enerģiju. Tas tikai loģiski, jo neesmu vairs tik jauns. Man bija radušās šaubas, vai pietiks enerģijas, lai turpinātu. Toreiz 2006. gadā teicu, ka manas baterijas ir iztukšotas, bet tagad jau esmu sarkanajā zonā. Nezinu, vai vēl būs laiks tās uzlādēt.”

“Mercedes” komandā Šūmahers šobrīd aizvadījis 52 sacīkstes, uzrādot vienu ātrāko apli, vienreiz kāpjot uz pjedestāla un savācot 192 punktus. Iepriekšējās divās sezonās viņš izcīnīja devīto un astoto vietu, bet pašlaik Šūmahers kopvērtējumā ir divpadsmitais.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi