Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Viru rallijā uzvar krievs Aleksejs Lukjaņuks, Vorobjovs piektais

Pagājušajā nedēļas nogalē 10. un 11. augustā norisinājās Igaunijas rallija  čempionāta posms “Võistlus – Grossi Toidukaubad Viru Ralli”. Šajā rallija kā jau ierasts dalību ņēma vairāki Latvijas sportisti, no kuriem labākos rezultātus sasniedza Vorobjova/Zicāna un Sirmača/Kluša ekipāžas. Kopumā rallijā startēja vairāk nekā 60 ekipāžas.

Jau pirmajos posmos, kā savu pārsvaru demonstrēja Georga Grosa ekipāža, kura spēja izvirzīties vadībā, apsteidzot otro vietu gandrīz par 30 sekundēm. Labākā no Latvijas ekipāžām bija Jāņa Vorobjova ekipāža, kura pēc pirmajiem posmiem ierindojās 4. vietā kopvērtējumā, kamēr Sirmača un Jāņa Berķa ekipāžas cīnījās par vietu otrajā desmitā.

Pēc 4. posma vadību rallijā pārliecinoši bija palielinājusi Grosa ekipāža, bet Jānis Vorobjovs bija atkritis jau uz 6. pozīciju. Tomēr jāsaka, ka no 2. un 6. vietai ekipāžas bija sarindojušās 7 sekunžu robežās. Tikmēr savu pozīciju spēja nosargāt Ralfs Sirmacis, kurš gan par 1,5 sekundēm palaida priekšā savu šīs sezonas niknāko konkurentu Marku Ābramu. 3. posmā izstāšanos piedzīvoja Berķa/Čeporjus ekipāža, tādā veidā turpinot neveiksmju sēriju.

Pēc veiktās pusdistances vadībā joprojām atradās Gross, kurš savu pārsvaru tikai audzēja. Uz ceturto pozīciju jau bija pakāpies pilots Jānis Vorobjovs, tikmēr pirmajā desmitā brauca cits “Vorobjovs Racing” pārstāvis Dmitrijs Tagirovs. Mazāk veiksmīgi startēja Ralfa Sirmača ekipāža, kura dažas pozīcijas pazaudēja un atkrita uz 23. vietu.
Pēc sacensību 8. posma Grosa pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem bija vairāk nekā minūte, bet Vorobjovs jau bija atkritis uz 7. pozīciju, kamēr viņa komandas biedrs Tagirovs piedzīvoja izstāšanos. Stabili un ātri brauca Ralfs Sirmacis, kurš pakāpās uz 18. vietu tomēr, jaunais Ābrams no viņa jau bija krietni atrāvies un atradās 14. pozīcijā.

Pavisam negaidīti par sacensību uzvarētāju pēc 11. posmiem kļuva Aleksejs Lukjaņuks. Tas bija iespējams, jo sacensību līderis Georgs Gross izstājās 10 posmā. Tikmēr Jāņa Vorobjova ekipāža finišēja piektajā vietā kopvērtējumā un N4 klasē. Ralfs Sirmacis rallijā ierindojās augstajā 13. pozīcijā no Marka Ābrama atpaliekot vairāk nekā 20 sekundes. Vēl no Latvijas ekipāžām spēja finišēt Edgara Baloža un Gunta Lielkāja ekipāžas finišējot attiecīgi 26. un 31. pozīcijā. Kopumā rallijs izvērtās ļoti nesaudzīgs mašīnām jo finišēt spēja vien nedaudz vairāk par 30 ekipāžām.

Nākamās sacensības Latvijā gaidāmas 24. – 25. augustā – rallijs Kurzeme, kur gaidāmi izšķiroši notikumi vairākās Latvijas rallija čempionāta klasēs. Iespējams šeit titulu spēs nodrošināt Ralfs Sirmacis. Nākamais rallijs Igaunijas rallija čempionāta ietvaros gaidāms septembra vidū.

Vairāk info par Viru rallija rezultātiem: http://autosport.ee/rallyreg/?page=32&race_id=183&

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi