Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas šosejas riteņbraukšanas sezona noslēgsies ar Smiltenes kausu

It atvērta dalībnieku reģistrācija savulaik leģendārajām šosejas riteņbraukšanas sacensībām Smiltenes kauss, kas šogad piedzīvos savu atdzimšanu. Vērienīgajās sacensībās, kas notiks 15. septembrī, Smiltenes bruģa kalnā, bezmaksas laipni lūgti piedalīties visa vecuma un meistarības aktīva dzīves veida cienītāji.

Smiltenes kauss riteņbraukšanā vairāk nekā 50 gadu garumā bija vienas no slavenākajām un smagākajām šosejas riteņbraukšanas sacensībām ne tikai Latvijā, bet arī apkārtējās valstīs. Tajās startējuši dažādu paaudžu Latvijas izcilākie riteņbraucēji, tostarp pasaules čempioni – Emīlija Sonka un Romāns Vainšteins, Barselonas Olimpisko spēļu medaļnieks Dainis Ozols, Arvis Piziks, Kaspars Ozers, Gatis Smukulis, Dainis Grantiņš un daudzi citi. 

Pēc vairāk nekā 15 gadu pauzes, Smiltenes kauss šogad 15. septembrī piedzīvos savu atdzimšanu. Kā sacensību starta un finiša vieta izvēlēts leģendārais Smiltenes bruģa kalns, kas arī būs viena no sacensību "odziņām". Rīkotāji dalībniekiem piedāvās 3,2 kilometru garu apli, kas vedīs pa Smiltenes pilsētas ielām, 500 metru garo bruģa sektoru, koka tiltiņu un teju kilometru garo nobraucienu. Trase būs ļoti dinamiska un reizē sarežģīta. 

Iespēja izvēlēties sev piemērotāko distanci būs pilnībā visiem aktīvu dzīves veidu mīlošiem cilvēkiem. Pie tam, pateicoties Smiltenes novada pašvaldības un atbalstītāju atbalstam, visos braucienos netiks piemērota dalības maksa.

Diena, pulksten 10:00, sāksies ar Latvijas lielākā jaunatnes riteņbraukšanas sacensību Cerību kauss finālposmu. Šajās sacensībās septiņās vecuma grupās startēs licencētie sportisti no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas. Pirmo reizi Cerību kausā tiks ieviestas arī naudas balvas. Pulksten 13:00 tikmēr tiks dots starta šāviens Elkor – Giant Latvijas kausa finālposmam. Šeit sešās vecuma grupās startēs licencētie junioru, elites, amatieru un sieviešu grupu sportisti.

Plašas iespējas arī pārējiem. No pulksten 11:00 pie Smiltenes muižas tiks dots starts pirmajiem Velolifestyle bērnu braucieniem. Gaidāmas interesantas un aizraujošas trases, kurās būs jāparāda ne tikai ātrums, bet arī veiklība. 

Lielā svētku diena noslēgsies pulksten 14:30, kad uz bruģa kalna četru apļu, jeb 13 kilometru garajā distancē, dosies AL Mežs Tautas un leģendu brauciena dalībnieki. Šeit piedalīties bez ierobežojumiem var ikviens Smiltenes novada iedzīvotājs un viesis. Brauciens pulcēs arī Smiltenes un visas Latvijas riteņbraukšanas leģendas, tostarp Daini Ozolu, Arvi Piziku, Gati Smukuli, Daini Grantiņu, Gaidi Lapiņu un citas. Šajā braucienā uzvarētāji būs un balvas saņems visi startējošie dalībnieki. 

Organizatori AL Mežs Tautas un leģendu braucienā izsludinājuši arī nomināciju – kuplākajiem kolektīviem. Aicināti kopīgi piedalīties gan darba kolektīvi, skolu klases, sporta komandas, draugu kopas un citas apvienības. Kuplākie kolektīvi saņems Smiltenes kausu, bet tuvākie sekotāji tiks pie veicināšanas balvām. 

Pieteikšanās Smiltenes kausam visās distancēs pieejama mājaslapā lrf.lv. Tur arī atrodama detalizēta programma un cita informācija. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi