Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Patentu kari: ITC noraida Barnes&Noble sūdzību par Microsoft

Nevienam nav noslēpums, ka Microsoft arvien uzstājīgāk vēršas pie Android ierīču ražotājiem ar prasību licencēt Redmondai piederošos un Android OS izmantotos patentētos izgudrojumus. Acīmredzot, šie centieni ir labi argumentēti, jo lielais vairums (HTC, Samsung, LG, u.t.t.) šādu vienošanos ir noslēguši un maksā zināmu summu par katru pārdoto Android ierīci.

E-grāmatas Nook ražotājs un izplatītājs Barnes&Noblevērsās ASV Starptautiskās Tirdzniecības Komisijā (ITC) ar lūgumu izskatīt jautājumu par to, vai Microsoft neizmanto patentus negodprātīgā veidā ar mērķi iznīcināt Android (Nook e-grāmata darbojas ar Android OS). Un saņēma ITC Administratīvās Tiesas tiesneša atteikumu, pie tam noformulētu visai asā formā: "Even assuming that these transactions and the related evidence establishes that Microsoft is bent on eliminating Android as a competitor, the mere fact that Microsoft is targeting Android for destruction is insufficient to establish an antitrust violation, let alone patent misuse." (Pat pieņemot, ka darījumi un ar tiem saistītie pierādījumi lecina, ka Microsoft tiecas iznīcināt Android kā konkurentu, pats fakts, ka Microsoft vēršas pret Android destruktīvi, ir nepietiekams pat lai te saskatītu konkurences pārkāpumus, nemaz nerunājot par patentu negodprātīgu izmantošanu.)

Tātad, nāksies vien atgriezties pie sarunu galda un vienoties ar Microsoft par to, cik dolārus par katru pārdoto Nook būs jāmaksā. Ilustrācijai – HTC maksā 5 USD par katru ierīci.

Papildu atziņa no šī sprieduma: patentu karu dalībniekiem jāēķinās, ka argumentācija "viņš vēlas mūs iznīcināt" nedarbojas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko