Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Sony NEX-5R - lielākas fotografēšanas iespējas mazākā kamerā

Jaunajā izstādē IFA 2012 prezentētajā Sony NEX-5R kompaktsistēmas kamerā ir lieliski apvienots nopietns attēlveides sniegums un kompakts dizains.

Apvienojot liela sensora attēlu kvalitāti ar maināmo objektīvu brīvību, hibrīdā bezspoguļa kamera piedāvā visas DSLR attēlveides priekšrocības mazākā korpusā. Tā ir ne tikai klasi augstāka par kompaktkamerām, bet arī nevainojama otrā kamera foto entuziastiem, kas nevēlas pieļaut kompromisus attēlu kvalitātē vai vadībā, taču vēlas ceļot ar vieglu somu.

Tāda paša izmēra sensors kā DSLR ar 16,1 megapikseļa izšķirtspēju nodrošina bagātīgi detalizētas fotogrāfijas un izteiksmīgu Full HD video. Attēla sensors kopā ar jaudīgu BIONZ attēlu apstrādes procesoru nodrošina nevainojamus attēlus praktiski bez graudainības pat tad, kad fotografējat vāji apgaismotās telpās ar gaismjutības iestatījumiem līdz ISO 25600.

Pirmo reizi Sony kamerā ar maināmiem objektīviem ātrs hibrīda AF apvieno fāzes nobīdes un kontrasta noteikšanas autofokusa metodes, lai apmierinātu jebkuras fotografēšanas situācijas vajadzības. Pirmkārt, fāzes nobīdes AF ātri nosaka attālumu līdz objektam, tad nostrādā kontrasta noteikšana, lai nodrošinātu īpaši smalku un precīzu fokusu. Nepārtrauktajā ātruma prioritātes režīmā NEX-5R automātiski pārslēdzas uz fāzes nobīdes AF. Rezultātā iegūstat DSLR līdzīgu fokusēšanas reakciju, kad fiksējat ātru darbību ar lietu fotografēšanas ātrumu – līdz pat 10 kadriem sekundē.

Ātrā hibrīda AF jau sākotnēji darbosies ar šiem objektīviem: E 18-55mm F3.5-5.6 OSS; E 55-210mm F4-6.3 OSS; E 18-200mm F3.5-6.3 OSS; E 24mm F1.8ZA Sonnar T*. Pēc aparāta programmatūras atjauninājumiem ātro hibrīda AF atbalstīs arī citi objektīvi.

Kadrēšana, koriģēšana, fotografēšana un attēlu aplūkošana intuitīvajā skārienjutīgajā LCD ekrānā ir bauda. To papildina pilnībā pielāgojama vadības skala un funkciju poga – daudzpusīga kombinācija jebkuram fotogrāfam, kurš pieradis pie savas DSLR kameras elastības. Tāpat pieejama jauna skārienslēdža funkcija, kas vēl ērtāk nekā jebkad agrāk ļauj „noķert īsto brīdi”.

Gaišo un skaidro skārienekrānu iespējams pagriezt 180 grādu leņķī, kas vienkārši ļauj uzņemt pašportretus rokas stiepiena attālumā. Entuziastiem tāpat patiks uz ekrāna aktivizējamais ciparu līmeņrādis, kas ļaus noturēt horizontālu līmeni ainavās un arhitektūras uzņēmumos.

Uzlabota ir arī Full HD filmēšana ar jauno Auto Slow Shutter funkciju, kas piešķir dzīvīgumu vājā apgaismojumā filmētajiem video. Kamera vājā apgaismojumā vai krēslā automātiski pārslēdzas uz mazāku slēdža ātrumu, lai uzņemtais materiāls būtu labāk izgaismots.

NEX-5R ir pirmā Sony α maināmo objektīvu digitālā kamera ar integrētām Wi-Fi iespējām, lai būtu vienkārši dalīties ar attēliem, tos noglabāt un apskatīt. Fotogrāfijas un video var pārsūtīt bez vadiem uz jebkuru viedtālruni vai planšetdatoru, uz kura darbojas bezmaksas PlayMemories Mobile lietotne.

Materiālus varat pārsūtīt arī tieši uz jebkuru tīkla datoru, tādejādi atvieglojot attēlu dublējumkopijas izveidošanu, jo nav nepieciešams darboties ar atmiņas kartēm vai kabeļu savienošanu. NEX-5R saglabātos attēlus varēsit apskatīt arī jebkurā DLNA saderīgā televizorā bez HDMI kabeļa. Koplietojiet tīklā vai pat vispār neizmantojiet maršrutētāju un sūtiet attēlus tieši no kameras uz televizoru, ja tas atbalsta Wi-Fi Direct funkciju.

NEX-5R pat ļauj jums jaunināt kameras iespējas jebkurā laikā, lai tās būtu piemērotas jūsu fotografēšanas vajadzībām. Pavisam jaunas PlayMemories kameras lietotnes ir pasaulē pirmais lejupielādes pakalpojums1, kas ļauj jums instalēt jaunas funkcijas pēc vajadzības. Jums tikai jāpieslēdz kamera savam datoram ar USB vai tieši Wi-Fi tīklam, lai tās lejupielādētu.

Sākotnēji pieejamās lietotnes: Picture Effect+; Bracket Pro; Multi Frame NR; Smart Remote Control un Direct Upload. Sony plāno piedāvāt arī jaunas lietotnes, piemēram, Photo Retouch, vēlāk arī Time-lapse un Cinematic Photo.

Jauno piederumu skaitā ir plāna mīksta pārnēsāšanas soma LCS-SL10, kas būs ideāla objektīvu un piederumu pārnēsāšanai. Savukārt ekrāna aizsargs PCK-LM13 ar pārklājumu pret pirkstu nospiedumiem pasargās kameras LCD ekrānu. Lai iegūtu informāciju par visu objektīvu un piederumu klāstu, lūdzu, apmeklējiet: www.sony.lv

Jaunā Sony NEX-5R kompaktsistēmas kamera būs nopērkama no oktobra vidus par aptuveni Ls 540.

* Kamerām ar maināmiem objektīviem 2012.gada 29. augustā. Pakalpojums pagaidām pieejams šajās Eiropas valstīs: Lielbritānijā, Īrijā, Nīderlandē, Francijā, Vācijā, Itālijā, Dānijā, Somijā, Norvēģijā, Zviedrijā un Spānijā. 

Galvenie parametri

Parametri

NEX-5R

Veids

Ciparu kompaktkamera ar maināmiem objektīviem 

Objektīvu saderība

E-mount objektīvu sistēma. Ar papildu pāreju var izmantot A-mount objektīvus (nepārtraukto AF atbalsta LA-EA2)

Attēla sensors

APS-C veida (23.5 x15.6 mm) Exmor APS HD CMOS sensors ar 16,1 efektīvajiem megapikseļiem

Procesors

BIONZ attēlu procesors

ISO jutības diapazons

ISO 100 – 25600 (fotogrāfijām)

HD ierakste

Full HD AVCHD Ver. 2.0 / MPEG-4 AVC (H.264); MP4;

līdz 1920 x 1080 50p

LCD

7.5cm (3") TFT (Xtra Fine LCD) ar 921 000 punktu izšķirtspēju; pavēršams augšup par aptuveni 180 grādiem, lejup par aptuveni 50 grādiem; skārienjutīgs 

Ciparu tālummaiņa

Clear Image tālummaiņa: aptuveni 2x (fotogrāfijas)

Viedā tālummaiņa: aptuveni 1.4x/2x (fotogrāfijas)

Ciparu tālummaiņa: aptuveni 4x (fotogrāfijas / video)

SteadyShot™ INSIDE

(optiskā stabilizācija pieejama ar atsevišķiem E-mount objektīviem)

Autofokusa sistēma

Ātrais hibrīda AF (fāzu nobīdes AF/kontrasta noteikšanas AF); 99 fokusa punkti (fāzes nobīdes AF) / 25 fokusa punkti (kontrasta noteikšanas AF);

objektu izsekošanas AF

Attēlu efekti

11 veidi (15 variācijas): Posterization (Colour, B/W), Pop Colour, Retro Photo, Partial Colour (R,G,B,Y), High Contrast Monochrome, Toy Camera, Soft High-key, Soft Focus, HDR Painting, Rich-tone Monochrome, Miniature

Nepārtrauktā fotografēšana

Līdz pat 10 kadriem sekundē (ātruma prioritātes režīmā)

Akumulatora darbība (fotogrāfijas)

Aptuveni 330 fotogrāfijas 

Ārējā zibspuldze (komplektācijā) 

GN7 (metros pie ISO 100)

Citas iespējas

Automātiska portretu un pašportretu kadrēšana; seju un smaidu noteikšana; Superior AUTO; Sweep Panorama (2D); Auto HDR; DRO; Hand-held Twilight režīms; Creative Styles; Photo Creativity saskarne; Wi-Fi; USB lādēšana; PlayMemories kameras lietotnes

Atmiņas kartes

Memory Stick PRO Duo / Memory Stick PRO-HG Duo; SD / SDHC / SDXC

Izmēri (P x A x B)

Aptuveni 110.8 mm × 58.8 mm × 38.9 mm (neskaitot izvirzījumus)

Svars

Aptuveni 218 g (tikai korpuss)

Aptuveni 276 g (ar akumulatoru un Memory Stick PRO Duo karti)

Programmatūra

PlayMemories Home

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko