Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

"Nordea" un "If apdrošināšana" ievieš bezdarba apdrošināšanu

_ Nordea _banka un _If apdrošināšana _nolēmušas ieviest bezdarba apdrošināšanu, kurai varēs pieteikties mājokļa kredītņēmējiem. Tas nozīmē, ka kredītņēmēja bezdarba gadījumā tiks segti kredītmaksājumi uz laiku līdz sešiem mēnešiem.

Pakalpojums gan jauniem klientiem, gan esošajiem. Mēneša maksa būs līdz 2% no ikmēneša kredītmaksājuma. Piemēram, ja mājokļa vērtība ir 55 000 eiro, tad apdrošināšanas maksājums gadā būtu 60 eiro, savukārt bezdarba gadījumā apdrošinātājs kredītmaksājumos izmaksātu 1152 eiro.

Nordea veikusi aptauju, kurā secināts, ka 80% respondentus uztrauc domas par ilgtermiņa kredītsaistībām, biežākie iemesli - "bailes pazaudēt darbu" (61%) un "bažas par valsts ekonomisko situāciju kopumā" (46%).

Banka saskatījusi aktivitātes pieaugumu mājokļu tirgū - pēdējos mēnešos divkāršojusies gan potenciālo klientu interese par mājokļu kredītiem, gan arī pieaudzis noslēgto darījumu skaits. Banka secina, ka zemākais punkts jau ir aiz muguras un šobrīd situāciju var salīdzināt ar 2008.gada beigām.

Salīdzinot ar gada sākumu, maijā no jauna izsniegto kredītu skaits Nordea bankā ir dubultojies un mājokļu kredīti izsniegti teju 100 mājsaimniecībām. Kopumā šā gada pirmajos piecos mēnešos Nordea bankā no jauna izsniegti gandrīz 400 kredītu 21,4 miljonu latu apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses