Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Izveido jaunas suvenīru līnijas - "Latvijas dārgumi" un "No pils uz pili"

Latvijas suvenīru veidotāju apvienība NicePlace izveidojusi divas jaunas suvenīru līnijas - _Latvijas dārgumi _un No pils uz pili, informē apvienības pārstāvji.

Visi suvenīru līnijas Latvijas dārgumi izstrādājumi – pastkartes, grāmatzīmes, krūžu paliktņi, T-krekli, tarbas, nozīmītes un magnētiņi – tapuši, izmantojot Latvijas Nacionālā vēstures muzeja (LNVM) ekspozīcijā un krātuvēs atrodamos materiālus. Šajā līnijā ir vairāk nekā 80 suvenīru vienības.

Savukārt līnijā No pils uz pili, kuru veidojusi NicePlace māksliniece un grāmatu dizainere Zane Ernštreite, ietilpst piecas vienības.

Piemiņas lietu kolekcija Latvijas dārgumi ir LNVM un NicePlace sadarbības pirmais auglis, kura mērķis ir parādīt nezūdošās Latvijas vērtības, skaidro apvienības pārstāvji. Viņi cer, ka tās veidotās lietas cilvēkos rosinās vēlmi apmeklēt muzeju un iepazīties ar tā ekspozīciju un Latvijas vēsturi. Savukārt suvenīru līnija No pils uz pili tapusi, gaidot Rīgas pils 500 gadu jubileju 2015.gadā.

Latvijas dārgumu sērijas suvenīrus pirmais saņēmis Valsts prezidents Valdis Zatlers un viņa dzīvesbiedre Lilita Zatlere, savukārt pirmais kolekcijas No pils uz pili T-krekls simboliski nonācis LNVM direktora Arņa Radiņa rokās. Pa eksemplāram no jaunradītajiem suvenīriem nodots LNVM direktora vietniecei krājuma darbā Anitai Meinartei.

Plašākai publikai abu sēriju suvenīri būs pieejami šā gada Muzeju naktī 15.maijā LNVM telpās Rīgas pilī un Cēsu Vēstures un mākslas muzejā.

NicePlace ir 2006. gadā dibināts Latvijas uzņēmums, kas veido Latvijas suvenīrus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses