Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Etihad Airways izvēlas investēt citā Eiropas aviosabiedrībā, ne airBaltic

Viens no potenciālajiem lidsabiedrības airBaltic potenciālajiem pircējiem Etihad Airways izvēlējies investēt citā Eiropas aviosabiedrībā - Īrijas Aer Lingus, iegūstot 3% tās akciju un kaļot kopīgus sadarbības plānus, vēsta Latvijas Radio.

Satiksmes ministrija un valdības konsultanti gan norāda, ka sarunas ar Etihad Airways turpinās arī par airBaltic pārdošanu, tomēr neko konkrētu gan pagaidām atturas komentēt. Tikmēr aviācijas eksperti uzsver, ka patlaban Eiropā tiek pārdotas vairākas lidsabiedrības un airBaltic nebūt nav tā, kas investorus interesē visvairāk.

Vizītes laikā Apvienotajos Arābu Emirātos marta sākumā premjers Valdis Dombrovskis un delegācija tikās ar aviosabiedrību Etihad Airways un Qatar Airways vadību, piedāvājot sadarbību un iespēju investēt Latvijas nacionālajā lidsabiedrībā airBaltic. Tomēr izskatās, ka reālajā dzīvē mūsu aviokompānija Tuvo Austrumu investorus tik ļoti neinteresē, par ko liecina Etihad Airways lēmums iegādāties 3% Īrijas lidsabiedrības Aer Lingus. Kā norāda aviācijas eksperte Helēna Ruduša, Etihad nekad nav apgalvojis, ka vēlas pirkt airBaltic.

Tikmēr avioeksperts Tālis Linkaits uzsver, ka airBaltic nebūt nav vienīgā lidsabiedrība, kas meklē investorus. Ziemeļeiropā to dara arī SAS un Finnair, turklāt nozarē ir liela konkurence.

Gan Tālis Linkaits, gan Helēna Ruduša norāda, ka Arābu Emirātu lidsabiedrība Etihad Airways nesen iegādājās 30% Vācijas aviokompānijas AirBerlin, kas ļoti labi atīstās. Etihad Airways darījumiem līdzi seko arī valdības nolīgtie konsultanti airBaltic jautājumos Prudentia. Tās vadītājs Kārlis Krastiņš noraida bažas, ka interese par airBaltic investoriem būtu zudusi.

Arī Satiksmes ministrija norāda, ka airBaltic investoru meklējumi turpinās un sarunas ir procesā. Neko konkrētu gan tuvākā gada laikā neviens nesola. Patlaban jāskatās, kā tiek realizēts airBaltic jaunais biznesa plāns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses