Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Šonedēļ norisināsies Latvijas skolēnu mācību uzņēmumu pasākums Cits bazārs

Sestdien, 7. decembrī, tirdzniecības centrā Domina Shopping norisināsies Latvijas skolēnu mācību uzņēmumu gada notikums – Cits bazārs ziemā –, kurā savas biznesa idejas un radīto produkciju apmeklētājiem prezentēs skolēni no visas Latvijas. Smelties iedvesmu Ziemassvētku dāvanām un atrast sev noderīgas preces ikdienai piedāvās 270 skolēnu mācību uzņēmumi, kas sevi pierādījuši kā labākie 400 komandu konkurencē.

Visas dienas garumā apmeklētājiem būs iespēja apskatīt un iegādāties neredzētus un inovatīvus produktus dažādām dzīves situācijām: atstarojošus aksesuārus mājdzīvnieku drošībai, produktus Zero Waste aktīvistiem, 3D printētas dekorācijas, spoguli ar iebūvētu datoru un ekrānu, drošības risinājumus elektrisko skrejriteņu lietotājiem un gudru risinājumu atkritumu šķirošanai. Plaši tiks piedāvātas oriģināla dizaina tekstilpreces, no lokālajiem labumiem ražoti gardumi, dažādu dabīgu materiālu aksesuāri. Jaunieši kopumā sarūpējuši pašu radītās preces astoņās nozarēs: Pakalpojumi, izklaide, Apģērbi, aksesuāri, Skaistumkopšana, bižutērija, Pārtika, preces virtuvei, Elektropreces, gaismas objekti, Suvenīri, dāvanas, sezonas preces, Spēles, preces bērniem un Interjera preces.

"Cits bazārs ir skolēnu iespēja parādīt savu produktu un savu komandu reālos tirgus apstākļos. Gūt jaunu pieredzi, apzināt savas stiprās puses, iepazīt konkurences apstākļus un kļūt prasmīgākiem un uzņēmīgākiem. Katra tikšanās ar klientiem un konkurentiem dod nepieciešamos impulsus, lai veidotu mūsu jauniešus par veiksmīgiem uzņēmējiem. Šogad īpaši priecē, ka jaunieši arvien vairāk pievēršas digitālajām tehnoloģijām, iekļaujot tās savos produktos. Jaunie līderi aug mūsu acu priekšā," gandarīts ir Junior Achievement Latvia valdes priekšsēdētājs Jānis Krievāns.

Skolēnu mācību uzņēmumu Cits bazārs notiek Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) projekta Inovāciju motivācijas programma ietvaros, un to rīko Latvijas lielākā izglītības organizācija Junior Achievement Latvia (JA Latvia).

LIAA Inovāciju atbalsta nodaļas vadītāja Sarmīte Karlsone: "LIAA tradicionāli atbalsta šo ikgadējo pasākumu, jo šī ir lielākā un jaudīgākā biznesa prakse jauniešiem Latvijā, tā ir motivācija un iedvesma pasākuma apmeklētājiem, kā arī augstākais pozitīvās enerģijas un degsmes līmenis, ko aicinām izbaudīt ikvienu."

T/c Domina Shopping direktore Dina Bunce: "Esam patiesi priecīgi arī šogad pie mums, t/c Domina Shopping, uzņemt jauniešus, jaunos uzņēmējus skolēnu mācību uzņēmumu Ziemassvētku tirdziņā Cits bazārs. Radīt un arī pārdot pašam ir liels izaicinājums – tā ir liela atbildība un uzdrīkstēšanās. Mēs to novērtējam un esam lepni, ka varam skolēniem dot iespēju savu radīto produkciju piedāvāt mūsu klientiem. Cits bazārs ir lieliska iespēja ne tikai atbalstīt jauniešus uzņēmējdarbības pirmajos soļos, bet arī sagādāt saviem mīļajiem oriģinālas dāvanas svētkos. Skolēnu radošumam nav robežu.”

Interesenti aicināti novērtēt Latvijas skolēnu veikumu un iepirkties, apmeklējot pasākumu Cits bazārs tirdzniecības centrā Domina Shopping Ieriķu ielā 3, Rīgā, 7. decembrī no plkst. 11 līdz 18.

Pasākumā pieredzējusi profesionāļu, uzņēmēju un akadēmisko spēku komanda jaunos uzņēmumus vērtēs un apbalvos septiņās nominācijās: Sociāli atbildīgs uzņēmumsInovatīva biznesa idejaLabākais stendsLabākā pārdošanas komanda, Komerciālākais produkts, Sociālo mediju komunikācija un Uz zināšanām balstīts produkts.

Skolēnu mācību uzņēmumu programmas stratēģiskais partneris un atbalstītājs Swedbank pasākuma atklāšanā apbalvos biznesa plānošanas konkursa Biznesa skices uzvarētājus – trīs labākās skolēnu mācību uzņēmumu komandas un to konsultējošos skolotājus, kas sadalīs kopējo balvu fondu vairāk nekā 6000 eiro vērtībā. Konkursu organizē Swedbank sadarbībā ar JA Latvia un Projektu banku.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses