Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kurdu politiķe: Turcijas cietumos badastreiku pieteikuši 162 ieslodzītie

Turcijas cietumos 162 ieslodzītie pievienojušies badastreikam, šādi izrādot solidaritāti ar opozīcijas likumdevēju, kas no pārtikas atsakās kopš novembra, pavēstījusi kurdu Tautas demokrātiskā partija (HDP).

HDP likumdevēja Merala Daniša Beštaša trešdien sacīja, ka badastreikā, ko pieteikusi viņas ieslodzītā kolēģe Leila Givena, iestājies "kritisks posms".

Givena pieteica badastreiku, pieprasot, lai varasiestādes ļauj ģimenes locekļiem un advokātiem apmeklēt kurdu līderi Abdullu Edžalanu, kurš, kā skaidro deputāte, tiek nelikumīgi turēts izolācijā cietumā Marmora jūras salā.

Beštaša pavēstīja, ka badastreikam pievienojušies 162 ieslodzītie 36 cietumos visā Turcijā.

1999.gadā Turcijas tiesa separātiskās Kurdistānas Strādnieku partijas (PKK) līderim Edžalanam piesprieda nāvessodu par valsts nodevību, taču vēlāk tas tika aizstāts ar mūža ieslodzījumu, jo, pakļaujoties Eiropas Savienības (ES) spiedienam, Ankara 2002.gadā atteicās no nāvessoda.

Mūža ieslodzījumu Edžalans izcieš Imrali salas cietumā.

PKK kopš 1984.gada cīnās par neatkarīgas Kurdistānas valsts izveidošanu kurdu apdzīvotajos apgabalos Turcijā. Šis konflikts kopumā prasījis aptuveni 45 000 cilvēku dzīvību.

HDP, kas Turcijā ir legāla politiska partija un ir pārstāvēta valsts parlamentā, prezidents Redžeps Tajips Erdogans uzskata par ārpus likuma izsludinātās PKK atzaru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē