Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

SestDienas salons

Par ko ir vērts iespringt © DIENA

Vīru kopas Vilki muzikālais vadītājs Edgars Lipors (50) par latviešu karavīru dziesmām un dzīvesziņu, par Latviju, mūsu pašapziņu un vērtībām.

Daiļrades latviskais etnokods © DIENA

Latviskums un dzimtenes patriotisms mums ir ļoti svarīgs, saka deju ansambļa Daiļrade vadītāja Iveta Pētersone-Lazdāne un stāsta gan par netverami skaistiem mirkļiem, gan nogurdinošām problēmām dejotāju ikdienā.

Nevar dzīvot tikai ziņās © DIENA

Ukraiņu režisore Larisa Semirozumenko (48) par zudušajām ilūzijām, Suņa māju un par to, ka Rīgā krievu valodu dzird vairāk nekā Kijivā.

Baltais tēvs un budisti © DIENA

Latvijas Universitātes profesors Jānis Ikstens par 14. Saeimas vēlēšanu rezultātiem, par to, kas ir Šlesers un vai jāarestē Urbanovičs.

Putins "cugcvangā" © DIENA

Ārpolitikas pētnieks Artūrs Bikovs par atomkara iespēju, par to, kur kļūdījās Merkele, kas būtu jādara ar Sobčaku un kāpēc Latviju nevarētu iekarot trīs dienās.

Cits kino maratons © DIENA

Sagaidot Latvijas kino vēsturē nebijušu jaunu darbu birumu, Nacionālā kino centra vadītāja un kinokritiķe Dita Rietuma (55) stāsta par sarežģīto mūsdienu skatītāja (ne)sasniedzamību un ierasto formulu maiņu kino nozarē.

Jūras vidū izārdīts kuģis © DIENA

Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolas direktore Inta Korņējeva par divriteņa izgudrošanu Latvijas skolās, daktera Bērziņa trūkumu un par liktenīgo teikumu, kas nogalināja izglītības reformas.

Zelta grauds likteņdurvīs © DIENA

Arhitekts Andris Kronbergs par mirdzumu Likteņdārza Saieta namā, par to, kā veidojas izpratne par skaisto un neglīto, un vietām, kurām jāļauj atpūsties.

Jāsvin tāpat kā Latvijas simtgade © DIENA

Topošās filmas Zeme, kas dzied scenārija līdzautors Dainis Īvāns par to, kā Rīgas Latviešu biedrības glābšana no bankrota izvērtās latviešu tautas tapšanā, cik filmu būtu pelnījusi pirmā atmoda, un par to, kas mūs gaida nākamgad.

Ja dziesmu nedzirdi, tās nav © DIENA

Jēkabs Nīmanis (41) realizē savu ieceri papildināt latviešu kora dziesmu nošu krātuvi ar iepriekš šādā veidā vēl neizmēģinātām dziesmām – tās izskanēs koncertā Citu dziesmu svētki 6. augustā Valmieras teātra festivāla ietvaros.

Kovids man nāca par labu © DIENA

Kaspars Roga par Prāta vētras vasaras koncerttūri Gads bez kalendāra, iekšējo konkurenci, komforta bīstamību un par to, ko var un ko nevar rādīt Vētrai.

Dekolonizēt prātu

Cilvēks, kurš ir pieredzējis karu, nevar no tā vienkārši atbrīvoties, uzsver ukraiņu kinorežisors un scenārists Maksims Nakonečnijs (31). Savā jaunākajā filmā viņš stāsta par kara šausmām un atzīst, ka vēlas to personificēt, lai atgādinātu par mūs visus vienojošajām vērtībām.