Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Citi

Divi Latvijas triatlonisti par godu Baltijas ceļa gadadienai mēros vēsturisko maršrutu

Latviešu triatlonisti Lukass Lappuķe un Aijens Trušins, atzīmējot Baltijas ceļa 35. gadadienu, divās diennaktīs izskries, izbrauks un izpeldēs vēsturiskās akcijas maršrutu ar mērķi atklāt, kādu lomu mūsu vienotībā un drosmē ieņem brīvība. Viņu paveiktais tiks dokumentēts filmā “Vienoti brīvība”, kura tiks demonstrēta Baltijas ceļa 35. gadadienā 23. augustā, informē TV3 pārstāvji.

Roga izcīna Latvijas vēsturē pirmo medaļu Eiropas kausā jauniešiem šautriņu mešanā

Ar lielisku panākumu un pirmo vēsturē Latvijas godalgoto vietu sestdien Rīgā “Bellevue Park Hotel” noslēdzās prestižais Eiropas kauss jauniešiem šautriņu mešanā, kas Baltijas valstīs norisinājās pirmo reizi. Marta Roga pusfinālā ļoti spraigā cīņā ar minimālu deficītu 3:4 piekāpās pasaules jauniešu čempionei no Itālijas un izcīnīja bronzas medaļu, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Pirms Parīzes pietura Valmierā © DIENA

Ar vairāku Latvijas vieglatlētu, nākamo olimpisko spēļu (OS) dalībnieku, piedalīšanos nedēļas nogalē Valmierā norisināsies Valsts prezidenta balvas izcīņa vieglatlētikā, kas pēdējo reizi varētu būt Baltijas čempionāta formātā. No nākamā gada Valmierā plānots rīkot komercsacensības. Uz OS Parīzē pošas astoņi Latvijas vieglatlēti.

FOTO: Baltic XL/Livonia izcīna arī Latvijas kausu regbijā7

Svētdien Baldones stadionā notikušajā Latvijas kausā regbijā7 vīriešiem dominēja “Baltic XL/Livonia”, kuri izcīnītajam Latvijas čempionu titulam pievienoja arī kausa ieguvēju titulu, finālā pārspējot mājiniekus Baldoni. Otra “Livonia” komanda “Garkalne/Livonia” ieņēma 5. vietu, informē “RK “Livonia” pārstāvis Ivars Bācis.

FOTO: 1000 skrējēju svelmē bauda Dzegužkalna reljefotās takas

Ceturtdienas vakarā ar otro posmu un atkal ļoti lielu dalībnieku skaitu Dzegužkalnā turpinājās populārā skriešanas seriāla “Izskrien Rīgu” jubilejas desmitā sezona. Vīriešiem 10km uzvarēja pirmo posmu izlaidušais Andrejs Dmitrijevs, kurš jūnija sākumā startēja Eiropas čempionātā bezceļa skriešanā kalnā, bet sievietēm vēlreiz labākā bija Anita Siliņa, kura uz šo posmu maratona titulam bija pievienojusi arī uzvaru Latvijas čempionātā 10 000m, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

FOTO: Latvijas Olimpiskā komiteja iepazīstina ar Parīzes Olimpisko spēļu tērpiem un aksesuāriem

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ilggadējais partneris 4F un šogad arī Latvijas Paralimpiskās komitejas tehniskais partneris izveidojis apģērbu un aksesuāru kolekciju īpaši Latvijas delegācijām Parīzē. Kolekcija ietver pilnu apģērbu komplektu atklāšanas un apbalvošanas ceremonijām, kā arī ikdienas un treniņu apģērbu. Tā papildināta ar pieskaņotiem apaviem un aksesuāriem, no kuriem īpašas rotas Komanda Latvija delegācijai izstrādājis juvelierizstādājumu zīmols Given.

Peldēšanā Latviju olimpiskajās spēlēs pārstāvēs Maļuka un Bobrovs

Ievērojot Starptautiskās Peldēšanas federācijas (World Aquatics) noteikto kvalifikācijas procedūru un kārtību, Latvijas Peldēšanas federācijas (LPF) Valde pēc iepriekš apstiprināta kvalifikācijas perioda beigām ir fiksējusi Latvijas sportistu augstvērtīgākos rezultātus un sekojoši izvirzījusi dalībai olimpiskajās spēlēs Latvijas reitinga līderus - Ievu Maļuku un Daniilu Bobrovu, informē LPF.

Garkalne/Livonia regbisti pārliecinoši uzvar un nodrošina 4. vietu

Trešdien Rīgas Tehniskās koledžas stadionā Latvijas čempionātā regbijā-15 vīriešiem RK “Livonia” otrā komanda “Garkalne/Livonia” ar rezultātu 45:17 pārliecinoši pārspēja mājiniekus Rāmavas “Lāči/Mūku Sala”, izcīnot otro uzvaru sezonā un nodrošinot kopvērtējumā 4. vietu.