Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tehnoloģijas

Eksperti brīdina par bīstamo sociālo tīklu spēli Zilais valis(15)

Desmitiem satrauktu vecāku un norūpējušos pedagogu zvanu un e-pasta vēstuļu Latvijas Drošāka interneta centram (Drossinternets.lv) liecina, ka Latvijā strauji izplatījusies bīstamā sociālā spēle Zilais valis, kas jauniešus iesaista dažādos izaicinājumos, kuri var beigties ar nopietnām traumām un nāvi.

Ceturtajā ceturksnī pieauguši Twitter zaudējumi

ASV mikroblogošanas vietnes Twitter tīrie zaudējumi pērnā gada ceturtajā ceturksnī pieauguši līdz 167 miljoniem dolāru (157,1 miljonam eiro), salīdzinot ar 90 miljoniem dolāru (84,6 miljoniem eiro) attiecīgajā laika periodā pirms gada, teikts uzņēmuma publiskotajā paziņojumā.

Simulējot uzbrukumu astoņu uzņēmumu darbinieki apmeklējuši e-pastā ļaundaru ieteikto vietni

Simulējot kiberuzbrukumu desmit uzņēmumiem, astoņos uzņēmumos vismaz viens darbinieks atvēris saņemtajā e-pastā ieteikto saiti, kas potenciāli rada ļaunatūru piekļuves iespējas, bet divos no šiem gadījumiem sasniegts augsta riska apdraudējums – izvilinātas darbinieku paroles vai ar ļaunatūras palīdzību iegūta iespēja kontrolēt darbinieka datoru, piemēram, nošifrēt visus datus uzņēmumā, lai izspiestu izpirkuma maksu, atklājies Digitālās drošības alianses (DDA) un informācijas tehnoloģiju (IT) drošības auditora SIA IT Centrs veiktā eksperimentā.

Tiešsaistes apdraudējumi rada sekas reālajā dzīvē

Otrdien klajā laistais Microsoft Digitālās pieklājības indekss atklāj, ka 65 % interneta lietotāju ir saskārušies ar apdraudējumu internetā, kas daudzos gadījumos radījis konkrētas sekas reālajā dzīvē — miega zudumu, stresa līmeņa paaugstināšanos un neuzticēšanos cilvēkiem, portālu Diena.lv informēja Microsoft pārstāvji.

Takata gaisa spilvenu dēļ ASV atsauc 230 000 BMW

Vācijas autobūves uzņēmums BMW piektdien paziņoja, ka ASV atsauc vairāk nekā 230 000 automobiļu, lai tajos nomainītu iespējami bīstamus Japānas kompānijas Takata ražotus gaisa spilvenu piepūšanas mehānismus.

LMT un Nokia gatavojas vieni no pirmajiem Eiropā ieviest 5G(3)

Pieaugot mobilā interneta un viedpalīgu popularitātei, kā arī attīstoties industriālajiem mobilajiem risinājumiem, Latvijas Mobilais Telefons (LMT) kopā ar telekomunikāciju tīkla infrastruktūras ražotāju Nokia gatavojas jaunās paaudzes 5G tīkla ieviešanai Latvijā. LMT jau šogad uzstādīs ar 5G tehnoloģiju savietojamas jaunās bāzes stacijas, un no pirmdienas visā Latvijā LMT tīklā tiek ieviests jaunās paaudzes mobilais lietu interneta tīkls.

VIDEO: RTU rada tehnoloģijas drošiem nākotnes kosmosa satelītiem

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Būvniecības inženierzinātņu fakultātes zinātnieki Eiropas Kosmosa aģentūrai izstrādā kosmosa satelītu ražošanas tehnoloģijas, kas palielinās satelītu drošību un ļaus ievērojami samazināt izgatavošanas un ekspluatācijas izmaksas nākotnes misijās, portālu Diena.lv informēja RTU pārstāvji.

Takata ASV atzīst vainu sprāgstošo gaisa spilvenu lietā

Japānas automašīnu rezerves daļu ražotājs Takata panācis vienošanos par vainas atzīšanu krāpniecības pārkāpumos un samaksās vienu miljardu dolāru (937,9 miljonus eiro), lai izbeigtu izmeklēšanu sprāgstošo gaisa spilvenu skandālā, paziņojušas ASV amatpersonas.

Aicina uzlabot savas parkošanās iemaņas

Janvārī un februārī apmācībās ParkoSkolā autovadītājiem bez maksas būs pieejamas papildus individuālās nodarbības, portālu Diena.lv informēja pasākuma organizatori.