Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tehnoloģijas

Izveidota tīmekļa vietne, kurā pieejami rīki izspiedējvīrusu nošifrēto datu atgūšanai

Eiropols, Nīderlandes policija, Kaspersky Lab un Intel Security sākuši kopīgu iniciatīvu No More Ransom, lai cīnītos ar šifrējošajiem izspiedējvīrusiem. Izveidota tīmekļa vietne nomoreransom.org, kurā interneta lietotāji var atrast informāciju par šifrējošajiem izspiedējvīrusiem un to radītajiem draudiem, kā arī par brīvu saņemt rīkus savu datu atgūšanai, ja tie ir apstrādāti ar šāda veida ļaunprogrammatūru.

Mobilly: Rīdzinieki pieprasa vieglāku atlaižu saņemšanu autostāvvietās(3)

Līdz ar 1. jūliju Rīdzinieka kartes īpašniekiem ir pieejama 20% atlaide automašīnas novietošanai SIA Rīgas satiksmes (RS) apsaimniekotajās maksas autostāvvietās B, C un D zonās. Taču RS izstrādātais risinājums atlaides saņemšanai ir sarežģīts – ar vairākām autorizācijām un garu apmaksas procesu. Par vienkāršāka risinājuma ieviešanu sociālajos tīklos nobalsojuši teju divi tūkstoši iedzīvotāju, un vairāki simti rīdzinieku tam pauduši atbalstu, piedaloties Vitamīnu akcijā Rīgas ielās, portālu_ Diena.lv _informēja norēķinu lietotnes Mobilly pārstāvji. 

BlackBerry pārtrauc Classic viedtelefonu ražošanu(1)

Kanādas viedtelefonu ražošanas uzņēmums BlackBerry otrdien paziņoja, ka pārtrauks patērētājiem piedāvāt Classic sērijas viedtelefonus ar tastatūru, šādu lēmumu skaidrojot ar pūliņiem modernizēt piedāvāto tālruņu klāstu.

Igaunijas Taxify sāk darbu Kenijā(1)

Igaunijas taksometru izsaukšanas lietotne Taxify pagājušajā nedēļā sākusi darbību Kenijas galvaspilsētā Nairobi, kur platformu izmanto 400 licencētu taksometru vadītāju, kas ir Kenijas Taksometru asociācijas biedri.

Sony pārdevis 40 miljonus PlayStation 4(1)

Japānas elektronikas uzņēmums Sony Corp. ceturtdien paziņoja, ka pārdevis 40 miljonus jaunākās paaudzes videospēļu konsoļu PlayStation, pateicoties spēcīgam pieprasījumam.

Visiem Bite klientiem no 1.jūlija pieaugs rēķini(36)

No 1. jūlija visiem telekomunikāciju operatora Bite klientiem, ieskaitot jau esošos, par 87 centiem mēnesī pieaugs cena visiem esošajiem pēcapmaksas mobilo telefonu balss tarifu plāniem, paziņojumā klientiem vēsta Bite Latvija vadītājs Freds Renčaks.

Binde: Galvenie ceturtās industriālās revolūcijas resursi pieejami arī Latvijā

Ceturtā industriālā revolūcija ir Latvijas izrāviena iespēja, jo tās galvenie resursi nebūs nafta vai zelts, bet gan tehnoloģijas un gudri cilvēki, kas pieejami arī Latvijā, šodien notiekošajā nākotnes tendenču forumā LMT Smart Future sacīja telekomunikāciju operatora Latvijas Mobilais telefons valdes priekšsēdētājs Juris Binde.

Kā pasargāt mobilo telefonu un paildzināt tā dzīvi? Iesaka speciālists(9)

Mūsdienās ir grūti atrast cilvēku, kuram nebūtu mobilā telefona. Tos izmanto gan bērni, gan gados vecāki cilvēki. Tas nevienu nepārsteidz, jo tie ir ērti un moderni. Viedtālruņi sniedz daudz jaunu iespēju. Jaunākie pētījumi rāda, ka arvien vairāk lietotāju informāciju par produktiem meklē vai preces iegādājas, pārlūkojot internetu viedtālruņos.

70% Latvijas interneta lietotāju nepamanītu no konta pazudušu naudu © DIENA(2)

Gemius pētījums liecina ka, septiņi no desmit Latvijas interneta lietotājiem nepamanītu, ka no viņu konta nozūd nauda, katrs trešais interneta lietotājs paroles joprojām glabā pierakstītas uz lapas vai blociņā un katrs desmitais Latvijas interneta lietotājs pat nezina, kā savā datorā atjaunot antivīrusu. Vienlaikus, lielākā daļa uzskata, ka digitālajā vidē viņi ievēro drošības prasības, trešdien paziņoja Digitālās drošības alianses eksperti (DDA).