Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Finanses

Vecums pienāk aizvien lēnāk © DIENA

Dzīve vecumdienās lielai daļai sabiedrības saistās ar izaicinājumiem, ko nosaka prognozējami zemie iztikas līdzekļi. Kā liecina Latvijas Bankas prognozes, pēc 30 gadiem nākotnes senioriem ienākumi no pensijas pirmā un otrā līmeņa sasniegtu vien 25% no šī brīža ienākumiem. Šī, protams, ir ļoti pesimistiska prognoze, kas neņem vērā nesenās izmaiņas likumvidē, piemēram, iespēju daļai pensiju otrā līmeņa plānu akcijās ieguldīt pat 100% līdzekļu.

Faktorings pandēmijas laikā © DIENA

Covid-19 pandēmijas ietekme uz ekonomiku veicinājusi pieprasījumu pēc faktoringa. Ja 2020. gada beigās Latvijas faktoringa portfelis veidoja 136,9 miljonus eiro (par 15,3% mazāk nekā 2019. gada beigās), tad šā gada pirmajā ceturksnī sasniedza jau 147 miljonus, bet otrajā ceturksnī – 172 miljonus eiro.

Mārciņa nostiprinās pret eiro © DIENA

Raugoties uz Lielbritānijā notiekošajiem ekonomiskajiem procesiem, esam pieraduši pie ziņām par sarežģījumiem šīs valsts transporta un loģistikas sfērā, par pustukšajiem veikalu plauktiem un par armijas centieniem valsti apgādāt ar degvielu.

Darba tirgū patlaban netrūkst dilemmu © DIENA

Neraugoties uz to, ka mūsu valsts ekonomikas apjoms ir pieaudzis, to pašu nevar teikt par darba tirgu. Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datiem šā gada trešajā ceturksnī nodarbināto iedzīvotāju skaits Latvijā bija sarucis par 15,9 tūkstošiem līdz 876,9 tūkstošiem.

Aicina apzināties sankciju riskus © DIENA

Eiropas Savienības (ES) un ASV definētās "finanšu sankcijas pret Baltkrieviju ir vienas no stingrākajām, kas vērstas pret kādu Eiropas valsti", akcentē banka Citadele.