Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Īpašums

Latvijas kūdras purvos saimnieko ārzemnieki © DIENA(17)

Lai arī kūdra tiek uzskatīta par vērtīgu Latvijas dabas resursu un augstvērtīgu izejvielu, kas daudzveidīgi izmantojama, sen aizmirsušies laiki, kad kūdra bija kurināmais un pakaiši lopu fermās. Šobrīd gandrīz visa Latvijas purvos iegūtā kūdra tiek izmantota substrāta ražošanai lauksaimniecībai un dārzkopībai, no kuras vismaz 95% tiek eksportēta.

Bezdarbs ES pieaudzis līdz 10,3% © DIENA(1)

Sezonāli izlīdzinātais bezdarba līmenis Eiropas Savienībā (ES) šā gada maijā palielinājās līdz 10,3%, salīdzinot ar 10,2% aprīlī, liecina jaunākie ES statistikas biroja Eurostat dati.

Kāpās uzbūvētajiem mucu namiņiem arī jābūt saskaņotiem(15)

Mucām līdzīgas koka mājiņas pašā jūras krastā - šāds gleznains skats paveras vairākās vietās Kurzemes piekrastē. Vienā no kempingiem muciņas dēvē par sapņu namiņiem. Uzņēmuma izveidotajā lapā portālā draugiem.lv komentētāji neskopojas ar uzslavām par oriģinālo ideju un pievilcīgo izpildījumu. Tomēr bažas rada tas, vai vairāki nelielie namiņi kāpās izvietoti likumīgi.

35% aptaujāto tuvākā gada laikā sagaida īpašuma cenu pieaugumu(2)

Kopš gada sākuma SEB Mājokļu cenu indikatora vērtība palielinājusies par 10.8 punktiem līdz 21.8 punktu līmenim. Šobrīd 35% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju sagaida nekustamā īpašuma cenu pieaugumu tuvākā gada laikā. Aptaujas dati liecina, ka, jo augstāks ir iedzīvotāju izglītības līmenis, jo pozitīvāks ir skatījums attiecībā uz nekustamā īpašuma cenu pieaugumu tuvākā gada laikā.

Rīgā apzinās patvaļīgus būvniecības gadījumus ūdens tuvumā

Rīgas pilsētas būvinspekcija, sadarbojoties ar Rīgas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldi, šovasar plāno apsekot 13 ūdenstilpņu krastu teritorijas, lai apzinātu iespējamos patvaļīgas būvniecības gadījumus ūdenstilpņu aizsargjoslu teritorijās.

Kanādiešu uzņēmums nopircis Statoil © DIENA(2)

Kanādiešu uzņēmums Alimentation Couche-Tard Inc. savā īpašumā ieguvis vairāk nekā 90% no _Statoil Fuel & Retail _akcijām, Statoil oficiāli kļūstot par uzņēmuma Couche – Tard sastāvdaļu.