Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ražošana

Rīgā uzsākta jauna sadzīves atkritumu šķirošanas centra būvniecība

SIA Vides pakalpojumu grupa, kas līdz šī gada jūlijam bija pazīstama kā Veolia vides serviss un kas ir otrs lielākais atkritumu savākšanas operators Rīgā, noslēgusi iepirkuma konkursu par būvdarbiem, iekārtu un aprīkojuma piegādi jaunajam dalīto atkritumu šķirošanas centram Rīgā, Spilves ielā.

Junghāns: Elektrības tirgus ļaus ietaupīt(2)

Ekonomikas ministrija plāno, ka no šī gada 1. novembra vēl ap 20 tūkstošiem elektroenerģijas patērētāju elektroenerģija būs jāsāk pirkt par tirgus cenu. Pārēja var būt patērētājiem izdevīga, jo pašlaik elektroenerģijas cena tirgū ir zemāka par regulēto cenu (tā šobrīd ir ap 3,5 sant./kWh, bet cena tirgū ir ap 3,2 sant./kWh). Tas nozīmē, ka tiem 20 tūkstošiem juridisko patērētāju, kuriem no šī gada 1. novembra būs jāsāk pirkt elektroenerģija par tirgus cenu, var būt iespēja samazināt elektroenerģijas rēķinu.

Interneta lielveikalā iepērk pārtiku par vairāk kā 1000 latiem(3)

Nesen e-lielveikals e-maxima.lv piedzīvojis jaunu rekordu – kāds pircējs internetā iegādājies pārtiku vairāk nekā 1000 latu vērtībā, ziņo vaikalu tīkla pārstāvji. Kāds cits veikala klients savukārt iegādājies pārtiku un mājai noderīgas preces 700 latu vērtībā.

Uzmanības lokā TV3 un LNT reklāmas «lauks»(1)

Šobrīd TV operatori, atbilstoši likumdošanai, nevar raidīt savas reklāmas virsū kanālu reklāmām, taču pāris nozares eksperti pieļauj, ka šāda veida atļaujas došana, iespējams, varētu būt kompromiss tam, ja sākot no nākamā gada par TV3 un LNT operatoriem būtu jāmaksā, raksta Dienas bizness.

Uzņēmēji: Sapropelis var kļūt par Latvijas melno zeltu © DIENA(21)

«Pašlaik Latvijā ir sapropeļa bums,» ir pārliecināts uzņēmējs Dmitrijs Lukašenoks, kurš ražo mēslojumu no ezeros atrodamām nogulsnēm - sapropeļa. Trīs uzņēmumu vietā tagad sapropelim pievērsušies ap desmit komersantiem, tomēr skaidrības, vai izdosies iekarot tirgu ar vērtīgajām dūņām, pagaidām vēl nav.

Straujuma: Šogad varētu būt gaidāma pēdējos gados lielākā graudaugu kopraža

Šogad varētu būt gaidāma pēdējos gados lielākā graudaugu kopraža - ap 1,8 miljoni tonnu apjomā, savukārt kartupeļu kopraža šogad varētu būt iepriekšējo gadu līmenī - 500 - 510 tūkstoši tonnu,- intervijā "Neatkarīgajai Rīta Avīzei" saka zemkopības ministre Laimdota Straujuma, atsaucoties uz Zemkopības ministrijas un Latvijas Lauku konsultācijas un izglītības centra 2012.gada jūlija prognozēm.

Var būt jauns vilcienu konkurss

Ja līdz 2. oktobrim nebūs veiksmīgas sarunas par AS Pasažieru vilciens un CAF noslēgtā līguma izmaiņām, lai novērstu risku nesaņemt ES naudu 100 miljonus latu, tiks rīkots jauns vilcienu konkurss, raksta Db.lv.Tādu iespējamo scenāriju DB rīkotā diskusijā par šā gada 2. aprīlī noslēgtā 630 miljonu eiro vērtā līguma starp  PV un konkursā par 34 elektrovilcienu un 7 dīzeļvilcienu piegādi uzvarējušo Spānijas kompāniju CAF, kura par savu apakšuzņēmēju izvēlējusies AS Rīgas vagonbūves rūpnīca (RVR), iezīmēja PV valdes priekšsēdētājs Artis Birkmanis.

Rūpniecībā Latvijā turpinās noturīgi sasniegumi(1)

Rūpnieciskā aktivitāte pasaulē arvien izteiktāk liecina par ieiešanu lejupslīdes fāzē. Kaut arī uz kopējā fona saglabājas retas gaišas saliņas, pieauguma tempi līdz šim aktīvākajos reģionos Āzijā, ASV sarūk, savukārt kritums atsevišķās eiro zonas valstīs ir tuvu, vai pat pārsniedz 2009.gadā novēroto.

Mikrotīkla peļņa pērn sasniegusi 14,44 miljonus latu(1)

Bezvadu interneta maršrutēšanas iekārtu un programmatūras izstrādātājs SIA Mikrotīkls pagājušajā gadā strādājis ar 14,44 miljonu latu peļņu, kas ir par 23,7% vairāk nekā 2010.gadā, kad tā bija 11,67 miljoni latu, liecina SIA Firmas.lv informācija.