Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijā

Ekspertu diskusija: tabakas likuma grozījumi visdrīzāk veicinās nelegālā tirgus pieaugumu

Plānotās Tabakas likuma izmaiņas visdrīzāk veicinās cigarešu alternatīvu nelegālā tirgus paplašināšanos Latvijā, vienlaikus izmaņām būs nenozīmīga ietekme uz kopējo tabakas un nikotīna produktu patēriņu, secināja eksperti portāla Delfi tiešraides diskusijā Grozījumi Tabakas likumā un Akcīzes nodokļa izmaiņas – vai gaidāms nelegālās tirdzniecības vilnis?.

Abu Meri: Daļa uzlabojumu veselības aprūpē jāmeklē pašā nozarē

Stabils finansējums ir kritisks veselības aprūpes attīstībai, bet pašai nozarei ir jāsaskata iespējas sistēmiskiem uzlabojumiem, inovācijām un efektivitātes palielināšanai, šodien Veselības nozares Stratēģiskās padomes sēdē sacīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Korporatīvismam nav vietas mūsdienu Latvijas tiesās!

Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta vadītāja Dace Helmane 5. oktobrī portālā Diena.lv publicēja viedokli par manu rakstu Argumentācijas trūkums tiesas nolēmumā kā tiesneša disciplinārās atbildības pamats 5. septembra žurnālā Jurista Vārds. Minētajā rakstā es analizēju vienu konkrētu likumam pilnīgi neatbilstošu, neargumentētu tiesas lēmumu, par kuru Tiesnešu disciplinārkolēģija uzlika tiesnesei disciplinārsodu.

Dace Helmane: Augstākās tiesas zemākais standarts

Visbiežāk es komentēju uzņēmumu vadības ilgtspējas un korporatīvās pārvaldības jautājumus, lai veicinātu labu, caurspīdīgu pārvaldību Latvijā. Tomēr šoreiz uzskatu par savu pienākumu izcelt kliedzošu piemēru no augstākās tiesas priekšsēdētāja puses, kā nevajag darīt amatpersonai ar publisku kritiku pret saviem padotajiem, potenciāli ietekmējot arī citu padoto lēmumus.

Atteikums bija goda jautājums © DIENA

Par Apvienotā saraksta plāniem, nokļūstot opozīcijā, un jaunās valdības pirmajiem lēmumiem Guntars Gūte sarunājas ar AS deputātu, bijušo iekšlietu ministru Māri Kučinski

Ar ko Eiropa var palīdzēt Latvijas onkoloģijas pacientiem?

Kādreiz bieži lietotā frāze, ka, lūk, Eiropa mūs nesapratīs, tagad parasti tiek aizstāta ar jautājumu – ar ko Eiropa var mums palīdzēt? Lai arī veselības politika un aprūpe ir katras dalībvalsts lieta, tomēr ir taisnība, ka Eiropas Savienība ir spējīga sniegt palīdzību un to arī dara. Mums ir jābūt spējīgiem to lietderīgi izmantot un sinhronizēt ar darbu pie Latvijas Onkoloģijas plāna realizēšanas.

Mieriņa grib uzlabot Saeimas dialogu ar nevalstisko sektoru

Jaunievēlētā Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS) savu pilnvaru laikā gribētu uzlabot parlamenta dialogu ar sabiedrību un nevalstisko sektoru, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta panorāma sacīja Mieriņa.