Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

ASV

Baidens piedāvā Trampam tikties divās debatēs

ASV prezidents Džo Baidens piedāvājis republikāņu Baltā nama kandidātam Donaldam Trampam tikties priekšvēlēšanu debatēs jūnijā un septembrī, un Tramps piedāvājumu bez kavēšanās pieņēmis.

Spridzina, lai atbrīvotu tiltu sagrāvušo kuģi © DIENA

Kontrolētā eksplozijā pirmdien ASV pilsētā Baltimorā tika saspridzinātas martā sabrukušā Frānsisa Skota Kija tilta laiduma metāla konstrukcijas, lai atbrīvotu pie tilta balsta iestrēgušo konteinerkuģi Dali, vēsta Associated Press.

Apple peļņa pagājušajā ceturksnī sarukusi par 2%

ASV tehnoloģiju kompānija Apple fiskālā gada otrajā ceturksnī, kas noslēdzās martā, strādāja ar 23,64 miljardu dolāru peļņu, un tas ir par 2% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, teikts ceturtdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

Pirmo reizi apkalpi uz SKS nogādās Boeing kuģis © DIENA

Paredzams, ka pirmdien, 6. maijā, no Kanaverala raga Floridā izplatījumā dosies divi ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) astronauti, kas veiks cilvēku pirmo lidojumu ar uzņēmuma Boeing ražoto pilotējamo kosmosa kuģi Starliner CST-100, vēsta AP.

Apšaudē ASV nogalināti trīs policisti

ASV Ziemeļkarolīnas štatā pirmdien likumsargiem cenšoties veikt aizturēšanu, izraisījusies apšaude, un tās gaitā trīs policisti nogalināti un pieci ievainoti, pavēstīja amatpersonas.

ByteDance noraida ASV prasību pārdot TikTok

Ķīnas uzņēmums ByteDance noraidījis ASV prasību pārdot videoplatformu TikTok un solījis apstrīdēt tiesā Kongresa pieņemto likumu, kas paredz aizliegt TikTok Savienotajās Valstīs, ja ByteDance to nepārdos.

Meta peļņa pirmajā ceturksnī dubultojoties

Sociālā tīkla Facebook mātesuzņēmums Meta šī gada pirmajā ceturksnī strādāja ar 12,37 miljardu dolāru peļņu, tai vairāk nekā dubultojoties salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pirms gada, teikts trešdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.