Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ģertrūdes ielas teātrī notiks ukraiņu mākslinieces Darjas Kalašņikovas grāmatas atvēršana

Otrdien, 20. februārī, plkst. 19.00 Ģertrūdes ielas teātrī notiks Darjas Kalašņikovas grāmatas Ēna un jūra prezentācija un publisks lasījums, informēja teātra pārstāvji.

2023. gada nogalē izdevniecība Aminori laida klajā ukraiņu kara bēgles Darjas Kalašņikovas grāmatu Ēna un jūra, kas jau izpelnījusies grāmatu blogeru pozitīvas atsauksmes un iekļauta grāmatu sarakstā Latvijas PEN iesaka.

Grāmatas autore Darja Kalašņikova (1989) ir Ukrainas māksliniece, politiskā aktīviste, kas Rīgā dzīvo kopš 2022. gada maija un uzsver, ka ir krievijas izraisītā kara bēgle.

Grāmatas Ēna un jūra pamatā ir Darjas Kalašņikovas personīgā dzīve, un tā stāsta par bēgļu no Ukrainas un Baltkrievijas ikdienu un problēmām Latvijā. Grāmatas varoņi satiekas psiholoģiskā atbalsta grupā, viņu sarunās atklājas paralēles starp Latvijas un Ukrainas vēsturi, tiek pārrunātas bēgļu psiholoģiskās problēmas, pamazām palīdzot viens otram tikt galā ar bailēm, naidu, šaubām, bezspēcību, skaudību un citām psihiskām rētām.

Grāmatu izdošanai gatavojuši oriģinālvalodas redaktore Aleksandra Zamatajeva, tulkotāja Māra Poļakova, literārā redaktore Ilze Jansone, redaktore Inita Saulīte-Zandere, korektors Alnis Auziņš. Dizainu radījis Aleksejs Muraško.

Grāmatas atvēršanas pasākumā tās fragmentus lasīs Latvijas Leļļu teātra aktieri režisora Mārtiņa Eihes virsvadībā, kā arī būs iespējams iegādāties grāmatu.

Paldies par atbalstu grāmatas atklāšanas pasākumam Gētes institūtam, Latvijas Leļļu teātrim un Ģertrūdes ielas teātrim. Grāmatas izdošanu finansiāli atbalstījuši Gētes institūts (Projekts tika īstenots kā daļa no visaptveroša pasākumu kopuma ar VFR Ārlietu ministrijas mērķfinansējumu no 2022. gada budžeta papildinājuma krievijas agresīvā kara Ukrainā seku mīkstināšanai.) un Rīgas dome.

Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja