Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Video: Shipsea publicē jaunu dziesmu un izziņo jaunā albuma atklāšanas koncertus

Tiek izziņoti Shipsea jaunā albuma Lielās cerības atklāšanas koncerti 6. un 7. jūnijā, atzīmējot arī koncertsezonas atklāšanu K.K. Fon Stricka villā. Tiek atklāta arī pirmā kompozīcija no topošā albuma - I Carry Your Heart, kas tapusi, iedvesmojoties no amerikāņu dzejnieka un gleznotāja Edvarda Estlina Kamingsa (e. e. cummings) 1952.gadā tapušās dzejas.

Šī gada vasarā aprit tieši desmit gadi kopš mūziķis, komponists un multiinstrumentālists Jānis Šipkēvics uzdrošinājies doties muzikālos meklējumos, savu skaniskās ekspedīcijas solo projektu nodēvējot Shipsea vārdā.

Šim notikumam par godu 6. un 7. jūnijā tiks atzīmēta mūzikas albuma Lielās cerības atklāšana, kā arī dokumentālā īsfilma. Šie koncerti atklās arī koncertnotikumu sezonu K.K. Fon Stricka villā.

Albumā Lielās cerības tiks iekļauti skaņdarbi, kas tapuši pirms desmit gadiem Piena svētkos, kultūras pilī Ziemeļblāzma, kad sapulcējās pirmreizēja muzikāla savienība, kura vienu vienīgu reizi uzstājās un pirmatskaņoja radītās dziesmas - ģitārists Matīss Čudars, sitaminstrumentālists Ivars Arutjunjans, taustiņinstrumentālists Rūdolfs Macats, arfiste Elizabeta Lāce un čellists Lenarts Heindelss. Šogad, kad pagājuši 10 gadi, atmiņu un muzikālās sinerģijas vadīti, mūziķi atkalapvienojās, lai ierakstītu un laistu klajā eksperimentālās popmūzikas albumu.

"Kad 2014. gada 8. jūnijā pirmo reizi satikāmies uz vienas trases tādā sastāvā - ar lielām cerībām, nepabeigtām dziesmām, atvērtiem prātiem, šķiet, pasaule bija citāda, mēs paši arī. Manī tai laikā notika būtiskas izmaiņas - gan personīgajā dzīvē, gan muzikāli. Kā jau katra krīze, arī šī bijusi iespēja tapt kaut kam jaunam, riskantam un dzīvi apliecinošam. Tas, ko iesākām toreiz, tiek pabeigts tagad. Un iespējams turpināsies vienmēr," - tā Jānis Šipkēvics.

Biļetes pieejamas Biļešu servisa kasēs visā Latvijā, kā arī interneta vietnē: https://store.bilesuserviss.lv/public/lv/event/426351/purchase?sp=rcmdLat

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja