Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Maskavas forštati pārdēvē par Latgales apkaimi

Rīgas pašvaldības Pilsētas attīstības departamenta Rīgas vietvārdu un pilsētvides objektu nosaukumu komisija pieņēmusi lēmumu Maskavas forštati pārdēvēt par Latgales apkaimi, aģentūru LETA informēja Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA).

Jaunais apkaimes nosaukums izvēlēts, vērtējot vēsturiskos vietu nosaukumus šajā apkaimē. Jau pirmskara laikā, dokumentos, kas apzīmē šo vietu, ticis lietots apzīmējums "statistikas rajons Latgale".

Pērn Latgales parks atguva tā vēsturisko nosaukumu, kas bija sastopams 1937.gada dokumentos, savukārt šogad lielākā iela šajā apkaimē ir pārdēvēta par Latgales ielu. Ņemot vērā šos faktus, Rīgas vietvārdu un pilsētvides objektu nosaukumu komisija pieņēma lēmumu arī apkaimei piešķirt Latgales nosaukumu.

Kā skaidro Ratnieks, apkaimju nosaukumi nav piešķirti vai nostiprināti kādā no Rīgas domes lēmumiem. Tos gan pašvaldība, gan iedzīvotāji izmanto kā vēsturiski izveidojušos neoficiālus vietvārdus. Tas nozīmē, ka apkaimes pārdēvēšanai nav nepieciešams Rīgas domes sēdes lēmums.

Savukārt, pamatojoties uz Pašvaldību likumu, kas stājās spēkā pagājušā gada 1.janvārī, Rīgai atcelts pilsētas administratīvais iedalījums un nav vairs arī Latgales priekšpilsētas.

Par izmaiņām tikšot informēta gan Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra, kuras Vietvārdu datubāzē ir reģistrēts vietvārds "Maskavas forštate", kā arī informācija tiks nomainīta arī citās vietnēs. 

Jauno apkaimes nosaukumu ikviens var sākt izmantot savā ikdienā, norāda Ratnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas