Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

JV Salaspils novada deputātu Brunovski apsūdz par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā un ienākumu slēpšanu

Jaunās Vienotības (JV) Salaspils novada domes deputāts, uzņēmējs Kaspars Brunovskis apsūdzēts par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā un ienākumu slēpšanu, liecina diena.lv rīcībā esoša informācija.

Brunovskis tiek apsūdzēts pēc Krimināllikuma 219. panta otrās daļas, kas paredz atbildību par nepatiesu ziņu norādīšanu likumā noteiktajā ienākumu, īpašuma, darījumu vai cita mantiska rakstura deklarācijā, ja nepatiesas ziņas norādītas par mantu vai citiem ienākumiem lielā apmērā.

Nodokļu un muitas lietu prokuratūras prokurore un apsūdzības uzturētāja Ilona Barkovska vēsta, ka krimināllietas iztiesāšana jau ir uzsākta Rīgas pilsētas tiesā pie tiesneses Ilzes Vanagas. Brunovskim izvirzītā apsūdzība ir par vismaz četrām epizodēm, kad valsts amatpersonas deklarācijā norādītas nepatiesas ziņas vai arī ziņas nav norādītas vispār. 

Brunovski apsūdz par to, ka viņš, iesniedzot valsts amatpersonas deklarāciju par 2021. gadu, nenorādīja ziņas par ienākumiem, kurus guva no sev piederošā uzņēmuma kopā 124 060 eiro apmērā. Tāpat Brunovskis norādījis nepatiesu informāciju par saņemtām dividendēm, kā arī ir slēpis noslēgto finanšu līzinga līgumu par "Audi Q3" markas automašīnas iegādi. Zināms, ka, lai arī iesniegtā deklarācija satur nepatiesas ziņas, Brunovskis savu vainu neatzīst, atgādinot citu ar JV saistītu skandālu retoriku.

Diena.lv noskaidroja, ka lietu pret Brunovski izmeklēja Valsts ieņēmumu dienests, un viens no šīs pārbaudes rezultātiem ir ierosinātais kriminālprocess, kas šobrīd jau pārtapis par krimināllietu tiesā. Tāpēc nevar izslēgt, ka Kasparam Brunovskim nāksies saskarties arī ar potenciālām nodokļu sankcijām saistībā ar nedeklarētajiem jeb slēptajiem ienākumiem no vairāk kā 100 tūkstošiem eiro.

Jāpiemin, ka Brunovskim jau iepriekš ir bijusi saskarsme ar tiesībsargājošām institūcijām un arī Valsts darba inspekciju saistībā ar 2014. gada 3. novembra negadījumu Jaunmārupē, kas notika Kaspara Brunovska vadītajā uzņēmumā SIA “Zaļā Mārupe” un kura rezultātā bojā gāja divi cilvēki. Valsts darba inspekcija atzina, ka negadījumā vainojams darba devējs. Par negadījumu tika uzsākts kriminālprocess. 

Diena.lv rīcībā esoša neoficiāla informācija norāda uz to, ka kriminālprocess beidzās ar Brunovska notiesāšanu. Neraugoties uz šo reputācijas risku, Brunovskis tika iekļauts partijas vēlēšanu sarakstos pašvaldību vēlēšanās, kas ir beidzies ar jaunu kriminālprocesu pret Kasparu Brunovski.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas