Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Valsts policija 9.maijā aizturējusi 19 personas

Saistībā ar dažādiem pārkāpumiem Valsts policija (VP) 9.maijā aizturējusi 19 personas, aģentūrai LETA pavēstīja VP.

VP informē, ka līdz plkst.23 policija sākusi 59 administratīvo pārkāpuma procesus, divus kriminālprocesus un aizturējusi 19 personas.

Savukārt aģentūra LETA novēroja, ka ceturtdienas vakarā vairākās vietās Rīgā tika izmantota pirotehnika.

9.maijāsākti divi kriminālprocesi par genocīda, nozieguma pret mieru, kara noziegumu attaisnošanu - pa vienam Daugavpilī un Jelgavā.

Savukārt, vērtējot izdarītos administratīvos pārkāpumus, personas 9.maijā visbiežāk publiskā vietā dažādos veidos un ar dažādiem objektiem slavināja militāro agresiju un kara noziegumus, tostarp mēģinot nest ziedus uz jau demontēto pieminekļu vietām.

Tāpat konstatēta arī nepakļaušanās policistu likumīgajām prasībām, atrašanās sabiedriskā vietā alkohola reibumā un visbiežāk šie pārkāpumi veikti komplektā ar militārās agresijas slavināšanu. Daļā administratīvo pārkāpumu personas jau notikuma vietā sauktas pie administratīvās atbildības, piemērojot maksimālo soda naudu.

Neizpalika arī dažādas pat kuriozas situācijas. Darba dienas beigās Daugavpilī, Dubrovina parkā policisti piefiksēja kādu sievieti, kura bija ieradusies ar ziediem Krievijas karoga krāsā. Persona, pamanot, ka viņa ir piesaistījusi likumsargu uzmanību, nosēdās uz bruģa un mēģināja policistus aizgaiņāt, sūdzoties par sirds sāpēm. Tikmēr viņas kompanjons ar jau sagatavotu kameru uzsāka vaidošās sievietes un notiekošā filmēšanu.

Likumsargi izsauca mediķus, kuri viņai veica medicīnisko pārbaudi un konstatēja, ka viņai nekas nekaiš. Sieviete palaista pēc administratīvā pārkāpuma lēmuma noformēšanas par agresora slavināšanu publiskā vietā, norādīja Valsts policijā.

Kādā citā gadījumā pārkāpēju likumsargi sagaidīja uz mājas durvju sliekšņa pēc izbrauciena ar PSRS simboliem rotātu automašīnu. Arī šajā gadījumā persona saukta pie atbildības.

Lai gan fiksēti vairāki pārkāpumi, policijas novērojumi liecina, ka šogad mazāks cilvēku skaits apmeklējis notikuma vietas.

Valsts policija kopā ar sadarbības partneriem visu nakti, kā arī rītdien turpinās pastiprinātā režīmā uzraudzīt sabiedrisko kārtību un drošību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas