Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Šodien

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē noglabāta dabasgāze 18,6 TWh apmērā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS Conexus Baltic Grid (Conexus) valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

LVRTC valdes pienākumus turpmākos septiņus mēnešus pildīs divi valdes locekļi

Lai nodrošinātu vienlīdzīgu grūtniecības un dzemdību atvaļinājuma tiesību īstenošanu sievietēm, kuras ieņem vadošus amatus, šonedēļ valsts akciju sabiedrības Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) padome lēma par LVRTC valdes locekles Ilzes Opmanes - Jēgeres atsaukšanu no valdes locekļa amata pienākumu pildīšanas uz noteiktu laiku. Sākot no šī gada 21.septembra līdz nākamā gada 20. aprīlim, LVRTC valdē strādās valdes priekšsēdētājs Ģirts Ozols un valdes loceklis Evijs Taube, savstarpēji sadalot Ilzes Opmanes- Jēgeres pienākumus un atbildības jomas. Padome par savu lēmumu ir informējusi arī akcionāru – Satiksmes ministriju.

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk Nacionālā teātra izrādes būs skatāmas arī Liepājā, Rēzeknē, Aizkrauklē un Upītē, informēja teātra pārstāvji

Mākslas pulss Liepājā. Veidojot pasauli, kurā katram ir vieta. Festivāls Liepājas Mākslas forums šogad svinēs desmitgadi © DIENA

Mūsdienu mākslas festivāls Liepājas Mākslas forums šogad no 27. līdz 29. septembrim atzīmēs desmitgadi ar tēmu Pēctecība. Apmeklētājiem būs iespēja piedzīvot īpašu pieredzes ceļu septiņos mūzikas, mākslas un laikmetīgās dejas notikumos, kas iedrošinās apzināties gan pašiem sevi, gan apkārtējo un pārlaicīgo pasauli

Leiena astoto reizi ieradusies Kijivā

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena piektdien ieradusies Kijivā, lai laikā, kad tuvojas ziema un turpinās Krievijas triecieni Ukrainas energoinfrastruktūrai, apliecinātu Kijivai Eiropas Savienības (ES) atbalstu.

Ukraiņi notriekuši 61 krievu šahedu

Ukraiņu karavīri notriekuši 61 no 70 doniem "Shahed", ko naktī uz piektdienu Krievijas karaspēks raidījis uz Ukrainu, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

Uzņēmums MikroTik ziedojis vienu miljonu eiro LU fondam

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, aģentūru LETA informēja augstskola.

Pirmo reizi plašākai publikai tiek izstādītas Šmidru ģimenei piederošās Jāņa (Johana) Valtera gleznas

Ola Foundation izstāžu zālē pirmo reizi plašākai publikai tiks izrādīti izcilā latviešu mākslinieka Jāņa Valtera mākslas darbi, kas atrodas Šmidru ģimenes kolekcijā. Izstāde Gleznojama esība. Jāņa Valtera darbi Šmidres ģimenes kolekcijā tiks atklāta 25. septembrī un tā būs unikāla iespēja redzēt Jāņa Valtera mākslas darbus, kas tapuši Berlīnes un Drēzdenes periodos. Izstādē īpaši uzsvērta mākslinieka gleznieciskā attīstība šajos laikposmos, sekojot līdzi viņa radošajam ceļam starp Latviju un Vāciju, informēja izstādes rīkotāji

Fonda Viegli labdarības koncertā vāks līdzekļus Imanta Ziedoņa muzeja niedru jumta nomaiņai

Imanta Ziedoņa fonds Viegli un Ziedoņa muzejs 17. oktobrī plkst. 19.00 aicina uz labdarības koncertu - dzīvoklīša svētki pieaugušiem cilvēkiem Kalnciema kvartālā, Rīgā. Svētku vakara ietvaros plānots ne tikai akustiskais koncerts, bet arī kopīga sadziedāšanās un stāsti Renāra Kaupera, Goran Gora, fonda Viegli mūziķu un kora pavadībā. Visi līdzekļi tiks izlietoti Ziedoņa vasarnīcas niedru jumta nomaiņai

Kultūras ministrija aicina izvirzīt pretendentus Izcilības balvai kultūrā

Kultūras ministrija (KM) 18. oktobrim aicina pieteikt pretendentus Izcilības balvai kultūrā. Kandidātus apbalvojumam var izvirzīt juridiskas personas, valsts un pašvaldības institūcijas un nevalstiskās organizācijas, kuru darbība ir saistīta ar kultūras procesu nodrošināšanu, kā arī KM nozaru konsultatīvās padomes

Dzīva kinovēsture. Ivaram Seleckim - 90 © DIENA

Unikāls brīdis Latvijas valsts vēsturē – esam laikabiedri dokumentālā kino klasiķa Ivara Selecka jubilejai, kuru meistars sagaida aktīva darba noskaņās, ar jaunu filmu un daudziem citiem jubilejas pasākumiem

LZR: Valsts zāļu rezervju izveide jau pusgadu stāv uz vietas

Ņemot vērā augsto Latvijas atkarību no starptautiskajām piegādēm un valsts līmeņa zāļu rezervju sistēmas neesamību, šā gada februārī virkne veselības aprūpes un pacientu organizāciju aicināja Ministru kabinetu nekavējoties sākt darbu pie valsts līmeņa zāļu rezervju izveides. Par spīti veselības ministra Hosama Abu Meri solījumiem jautājumu risināt pēc iespējas ātrāk, septiņu mēnešu laikā zāļu rezervju izveide Latvijā joprojām nav izkustējusies no nulles punkta, un tālāk par abstraktām idejām Veselības ministrija kā atbildīgā iestāde tā arī nav tikusi. Tāpēc Latvijas Zāļu ražotāju asociācija (LZR) atkārtoti aicina Ministru prezidenti Eviku Siliņu un Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču no veselības ministra Hosama Abu Meri pārņemt vadību zāļu rezervju fonda izveidē, jo ir skaidrs, ka par nozari atbildīgais ministrs ar to netiek galā.

ASV vēlas konkretizēt Ukrainas plānus izmantot tālas darbības rādiusa raķetes © DIENA

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija vēlas saņemt no Ukrainas konkrētāku informāciju, kā tā izmantotu triecieniem Krievijas teritorijā sabiedroto piegādātos tālas darbības rādiusa ieročus, ja šādai izmantošanai tiktu dota piegādātājvalsts atļauja, un kāda būtu šo ieroču izmantošanas loma plašākā tālākās karadarbības stratēģijā, vēsta Associated Press.

Jaunākās tehnoloģijas lāzerepilācijā – īpaši saudzīgas un efektīvas

Lāzerepilācija ir viena no efektīvākajām metodēm ilgtermiņa apmatojuma samazināšanai, kas nodrošina paliekošus rezultātus. Lai gan daži matiņi var ataugt, tie parasti ir smalkāki un gaišāki. Turklāt jaunākās paaudzes tehnoloģijas ir īpaši saudzīgas un to panāktais efekts – ievērojami noturīgāks.
Reklāmraksts

Kam jāpievērš uzmanība, izvēloties tualetes podu?

Mūsdienās tualetes pods ir ikdienas nepieciešamība, kā arī būtiska vannas istabas dizaina un funkcionalitātes sastāvdaļa. Mēs to izmantojam daudzas reizes dienā, tādēļ tā izvēlei ir liela nozīme mūsu komforta un labsajūtas nodrošināšanā. Pareizi izvēlēts klozetpods var ievērojami uzlabot lietošanas ērtumu, samazināt ūdens patēriņu un pat ietekmēt telpas kopējo estētiku.

Skrejriteņu skarbā diskusija © DIENA

Vērtēs pilsoņu kolektīvo iesniegumu Drošas ietves un ielas bez nomas elekroskrejriteņiem, lai meklētu risinājumus, nevis kā tos aizliegt, bet veicinātu diskusiju par elektroksrejriteņu lietotāju drošāku pārvietošanos. Gata Buravcova zīmējums.

Ietekme globālā mērogā © DIENA

Nedēļas pirmajā pusē Libānā divas dienas pēc kārtas tika piedzīvotas sprādzienu sērijas – otrdien eksplodēja vairāki tūkstoši peidžeru, bet dienu vēlāk – simtiem rāciju, ko saziņai izmantoja vietējā šiītu islāmistu kustība Hezballah.

Vāja, bet nekrīt. Kāpēc? © DIENA

Nule Evikas Siliņas valdībai apritēja pirmais gads, un jāatzīst, reti kad citkārt diametrāli pretējos uzskatos esoši sabiedriskā viedokļa toņa noteicēji bijuši tik vienprātīgi savos kritiskajos vērtējumos. Arī mani kolēģi Dienā valdībai visai šerpi pārrullēja pāri, to tā arī nosaucot – par visu laiku vājāko.

Kalendārs

Septembris, 2024
P Ot Tr Ce Pt Se Sv
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6