Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Pārtikas nozare

Aptauja: 33% iedzīvotāju uztrauc, ka tirgū ienāks dažādi nedabiskām metodēm iegūti produktu aizstājēji

Kā liecina biedrības “Zemnieku saeima” īstenotā aptauja, domājot par pārtikas sistēmas nākotni, lielāko daļu jeb 33% iedzīvotāju uztrauc, ka tirgū ienāks dažādi nedabiskām metodēm iegūti produktu aizstājēji, piemēram, reaktoros audzēta gaļa. Kā norāda Mareks Bērziņš, “Zemnieku saeima” valdes priekšsēdētāja vietnieks, pārtikas sistēmas nākotne būs atkarīga no tā, cik stipra un ilgtspējīga būs lauksaimniecības nozare.

ANO: Pārtikas cenas martā sasniegušas rekordaugstu līmeni

Pārtikas produktu cenas pasaulē martā sasniegušas visu laiku augstāko līmeni saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā, kura dēļ radies vairāku izejvielu deficīts, ziņo ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācija (FAO).

Kā preču piedāvājums un cenas ietekmē mūsu patēriņu?

Atrodoties ārzemēs un stāstot, ka esmu no Latvijas, ir nācies dzirdēt dažādus "kartupeļu jokus" par latviešiem. Eiropā ir diezgan izplatīts stereotips, ka latvieši, tāpat kā citi austrumeiropieši un slāvi, ēd kartupeļus gandrīz vai trīsreiz dienā. Lai arī esmu latvietis un man, protams, kartupeļi garšo, šie komentāri nedaudz aizvaino, jo nav domāti cildinoši, tieši otrādi, to mērķis ir, kā mēdz teikt, pavilkt uz zoba, norādot, ka mēs, latvieši, ēdam vienveidīgi un lēti. Un patiešām – ar vidēji 115 kilogramiem uz cilvēku gadā Latvija ir viena no tām valstīm, kurā kartupeļus uzturā patērē visvairāk. Mūsu valsts atpaliek vien no Baltkrievijas un Ukrainas. Bet vai tā ir mūsu brīva izvēle, vai arī šo fenomenu palīdz kultivēt veikali?

Pārtikas ražotāji: Latvijai nepieciešamie produkti tiks nodrošināti

Pārtikas nozare nodrošinās Latviju ar pārtikas produktiem nepieciešamajā daudzumā, aģentūrai LETA, komentējot pieprasījumu pēc pārtikas koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 dēļ, sacīja Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) padomes priekšsēdētāja Ināra Šure.

Ministrija: Latvijā pārtikas ražošanas efektivitāte veido 37% no vidējā rādītāja ES

Latvijā pārtikas ražošanas efektivitāte veido 37% no vidējā rādītāja Eiropas Savienībā (ES), liecina Ekonomikas ministrijas dati, kas trešdien vērtēti Pārtikas nozares padomes sēdē. Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) padomes priekšsēdētāja Ināra Šure aģentūrai LETA atzina, ka efektivitātē nozarē Latvijā atpaliek no vidējā ES līmeņa, ko tostarp lielā mērā ietekmē darbaspēka trūkums, par ko tikta diskutēts arī šīs dienas Pārtikas padomes sēdē.

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide