Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Grāmatas

Aktieris Juris Strenga grāmatā Mana grāmatvedība apkopojis atgadījumus par teātri un dzīvi

Atzīmējot Dailes teātra simtgadi, mākslas telpa un izdevniecība Aminori lasītājiem sagatavojusi izdevumu Mana grāmatvedība, kurā apkopoti aktiera un režisora Jura Strengas stāstīti atgadījumi par teātri un dzīvi. Tos klausījusies un pierakstījusi kinorežisore un žurnāliste Ilona Brūvere, veidojot aktiera sajūtu, sapņu un dzīves notikumu kaleidoskopu dokumentālās prozas žanrā.

Klajā nākusi izstādes Mūsu muzejs. Valsts mākslas muzejam – 100 grāmata

Latvijas valsts simtgades programmas izstāde Mūsu muzejs. Valsts mākslas muzejam – 100 Mākslas muzejā Rīgas birža norisinājās laikposmā no 2020. gada 5. septembra līdz 20. decembrim, iepazīstinot ar Valsts mākslas muzeja krājuma un izstāžu darbības vēsturi. Nu klajā nākusi arī pērnā gada izstādes izstādes grāmata, informēja LNMM pārstāvji.

Iznākusi Anneles Slišānes grāmata Tuoraga stuosti

Iznākusi tekstilmākslinieces un konkursa Latgolys prozys skaitejumi 2020 laureātes rakstnieces Anneles Slišānes grāmata Tuoraga stuosti. Jaunajā grāmatā apkopoti trīspadsmit īsstāsti par biezpienu, reizē - par sievietēm mūsdienu sabiedrībā. Kopā tie veido vienotu vēstījumu par sievietes ceļu pie sevis, pie savas būtības, informēja izdevēji.

Izdota Lielbritānijas karalienes Elizabetes II biogrāfija

Izdevniecība Latvijas mediji laidusi klajā britu vēsturnieces Sāras Bredfordas Lielbritānijas karalienes Elizabetes II biogrāfiju Karaliene Elizabete II. Viņas augstība karaliene Elizabete II ir ceturtais ilgāk valdošais monarhs pasaules vēsturē. No angļu valodas tulkojusi Agnese Strazdiņa.

Nākusi klajā īsprozas parafrāžu grāmata Regīna Ezera. Re:

Memoriālo muzeju apvienība sadarbībā ar žurnālu Punctum piedāvā īsprozas parafrāžu grāmatu Regīna Ezera. Re:, kas seko 2019. gadā izdotajai dzejas parafrāžu grāmatai Monta Kroma. Re:. Sērijas iecere ir aktualizēt nepelnīti piemirstus literātus caur mūsdienu literatūras prizmu.

Tiešraidē ar sarunu par lasīšanu pandēmijas laikā atvērs lasīšanas vēsturei veltītu izdevumu

Ceturtdien, 11. februārī, plkst. 19 tiešraidē no Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ar sarunu par lasīšanu pandēmijas laikā tiks atvērts jauns LNB rakstu krājums – Lasīšanas pandēmija. Esejas par lasīšanas vēsturi. Izdevums latviešu un angļu valodā izseko lasīšanas fenomenam no viduslaikiem līdz mūsdienām, vēsturisko attīstību skatot arī pēdējā gada radīto sociālo pārmaiņu kontekstā, informēja LNB sabiedrisko attiecību vadītājs Augusts Zilberts.

Izdota kinokritiķes Anitas Uzulnieces grāmata Mans kino (un) laiks. 1. daļa

Apgādā Laika grāmata janvārī ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu klajā nācis kinokritiķes Anitas Uzulnieces rakstu un recenziju krājums _Mans kino (un) laiks. 1. daļa, kurā apkopotas periodikā publicētas recenzijas par Latvijas un ārvalstu filmām kopš 20. gadsimta 70. gadu vidus, plašāki pētījumi, intervijas un citi materiāli, informēja grāmatas redaktore un sastādītāja, kinožurnāliste Kristīne Matīsa.