Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +17 °C
Apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Māksla

Mūžībā aizgājis gleznotājs Uldis Zemzaris

2022. gada 22. jūnijā mūžībā ir aizgājis nozīmīgs Latvijas mākslinieks – gleznotājs un rakstnieks Uldis Zemzaris, informēja Latvijas Mākslinieku savienības vadītājs Igors Dobičins.

SEB stipendiju glezniecībā šogad saņem Alise Builevica

Trešdien, 15. jūnijā, LMA eksperimentālajā mākslas telpā Pilot tika paziņots SEB stipendija glezniecībā 2022 laureāts. Stipendiju par konkursam iesniegtajiem darbiem saņēma Latvijas Mākslas akadēmijas bakalaura programmas, glezniecības specialitātes, šī gada absolvente Alise Builevica.

Sākas ceturtais starptautiskais performances mākslas festivāls Starptelpa

Šodien, 15. jūnijā, sākas ceturtais starptautiskais performances mākslas festivāls Starptelpa, tas notiks no 15. līdz 19. jūnijam. Šoreiz tā norises vieta ir Latvijas Mākslas akadēmija. Jau ceturto gadu festivālu organizē Latvijas Performances mākslas centrs, katru reizi akcentējot citu tēmu. Šogad tā ir Citādība.

Foto: Modes muzejā būs apskatāma izstāde Modes šedevri

No 17. jūnija Modes muzejā būs apskatāma izstāde Modes šedevri. Vērtīgie un vizuāli iespaidīgie eksponāti no Modes muzeja kolekcijas aptver laikposmu no 18. gadsimta līdz pat mūsdienām: no franču galma tērpa līdz Aleksandra Makvīna kleitai. Izstādes uzmanības centrā ir trīs svarīgi modes aspekti – amata meistarība, radošums un bizness.