Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Mūzika

Video: Erna Daugaviete laiž klajā debijas singlu Wetrah

Wetrah (latviski vētra) ir vairāk nekā tikai skaņdarbs - tas ir sevis pieņemšanas un emocionālās atbrīvošanās ceļojums. Ernas kompozīcija svin pilnu cilvēka emociju spektru - no mīlestības un prieka līdz dusmām un greizsirdībai. Pilnībā pieņemot un veselīgi izdzīvojot šīs izjūtas, Wetrah mudina klausītājus doties transformējošā pieredzē.

Video: Izdots dziesminieka Alda Kolosova albums

Dziesminieks Aldis Kolosovs debitē ar albumu Neesam sīkumaini un aicina uz tā atklāšanas koncertu 19. jūnijā plkst. 19.00 grāmatnīcas Robert’s Books pagalmā. Savukārt dziesmai Tā meitene tapis video, ko izveidojuši Latvijas Kultūras akadēmijas jaunie mākslinieki.

Festivālā Skaņu mežs uzstāsies grupa The Body, dziedātāja Dženifera Volša un Reivens Čakons

Kultūras ēkā _Hanzas perons 4. un 5. oktobrī notiks eksperimentālās mūzikas festivāls Skaņu mežs’2024. Pagājušo mēnešu laikā izziņotajiem viesiem festivāls izziņo nākamos māksliniekus, tostarp eksperimentālā metāla grupu The Body ar vokālisti Dis Fig, ievērojamo īru dziedātāju un komponisti Dženiferu Volšu, kā arī trokšņu mūziķi un komponistu Reivenu Čakonu, kas pērn atcēla savu uzstāšanos festivālā, taču šogad to apciemos jau kā Makārtura “ģēniju” balvas laureāts.

Video: Jauno Jāņu orķestris izdod albumu Deju dziesmas

Tuvojoties vasaras saulgriežiem, jaunfolka grupa Jauno Jāņu orķestris jeb JJO izdod jaunu studijas albumu Deju dziesmas, kurā apkopotas ilgākā laika posmā tapušas, latviešu skatuviskajai dejai radītas kompozīcijas, kā arī jauna dziesma un video Ko tu raudi, līgaviņa.

Mums sava seja ir jānotur. Festivāls Rīgas ritmi 2024 piedāvā māksliniekus, kurus publika neaizmirst © DIENA

24. starptautiskais improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivāls Rīgas ritmi norisināsies no 3. līdz 6. jūlijam, un galvenā koncertvieta arī šoreiz būs Rīgas Doma dārzs. Tur 4. un 5. jūlijā uzstāsies galvenie viesmākslinieki – Lielbritānijā dzīvojošais itāļu ģitārists Antonio Forčione, itāļu bandoneonists Daniēle di Bonaventura, kurš šoreiz muzicēs kopā ar kamerorķestri Sinfonietta Rīga, kubiešu pianists Horhe Lūiss Pačeko un amerikāņu dziedātājs Hosē Džeimss.

The Tunes izdod singlu Vasaras prāts jeb 14 Reasons to Love

Ceturtdien, 13. jūnijā, ar jaunu singlu Vasaras prāts/14 Reasons to Love klajā nāk grupa The Tunes. Tā ir viena dziesma divās versijās – latviešu un angļu valodā, kā arī solista ampluā iejutušies gan bundzinieks, gan ģitārists.

Dons izdod dziesmu Sāp

Pēc notikumiem bagātā Eirovīzijas dziesmu konkursa posma Dons atgriežas pie saviem klausītājiem ar dziesmu Sāp. Dziesma ir priekšvēstnesis drīz gaidāmajam devītajam Dona studijas albumam Laiks, kā arī vasaras lielkoncertam Daugavas stadionā. Singlam izdota arī angliskā versija ar nosaukumu Dark.