Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ziņas

Notiks tradicionālie Rundāles pils muzeja dārza svētki

Pēc divu gadu pārtraukuma Rundāles pils muzejs 2. jūlijā aicina apmeklētājus uz tradicionālajiem dārza svētkiem rožu ziedēšanas laikā. Dienas gaitā notiks spēles, darbnīcas un koncerti bērniem, kā arī amatnieku izstrādājumu, mājražojumu un stādu tirdziņš.

Foto: Latvijas Okupācijas muzejā atklāj jauno ekspozīciju

Pēc vairākus gadus ilgušās rekonstrukcijas Latvijas Okupācijas muzeja atjaunotajā ēkā, Latviešu strēlnieku laukumā 1, Rīgā, 30. maijā notika jaunās ekspozīcijas svinīgā atklāšana ar Valsts prezidenta Egila Levita un kultūras ministra Naura Puntuļa (NA) klātbūtni.

Noskaidroti apbalvojuma Kilograms kultūras 2022 pirmie finālisti

Pirmdien, 30. maijā, paziņoti pirmie Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā Kilograms kultūras 2022 finālisti. Skatītāji un klausītāji balsoja par oriģinālākajiem un kvalitatīvākajiem darbiem desmit kategorijās (no tām divās jaunās – Starts un Popkultūra), finālam izvirzot vienu kultūras notikumu katrā kategorijā.

Rīgas Jūgendstila centrs prezentē Rīgu starptautiskā jūgendstila festivālā Barselonā

Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības muzejs Rīgas Jūgendstila centrs piedalās starptautiskā jūgendstila izstādē - festivālā Barcelona Modernista Fair, kas notiek no 27. līdz 29. maijam Barselonā. To rīko organizācija Art Nouveau European Route un Barselonas pilsētas dome. Muzeja speciālisti prezentē Rīgas jūgendstila kultūrvēsturisko mantojumu un Rīgu kā pievilcīgu tūrisma galamērķi.