Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Kriminālziņas

Krāpnieki izsūta e-pastus policijas priekšnieka vārdā

Krāpnieki, lai izmānītu naudu, trešdien masveidā izsūta e-pastus Valsts policijas priekšnieka Armanda Ruka vārdā, viņu gan maldīgi saucot par civilās gvardes vadītāju, brīdina informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija "Cert.lv".

Par līdzdalību sevišķi cietsirdīgas slepkavības pastrādāšanā aiztur sešus cilvēkus

Šā gada 28. augustā Valsts policijas likumsargi aizturēja sešas personas, kas saistītas ar vīrieša slepkavību, kas izdarīta ar sevišķu cietsirdību. Proti, vīrietis nomaļā neapdzīvotā teritorijā Rīgā, Purvciemā, tika smagi piekauts, aizdedzināts un aplaupīts, pēc kā vēlāk iestājās viņa nāve. Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka noziegumu izdarījušas bojāgājušam iepriekš pazīstamas personas konflikta laikā. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess, un diviem aizturētajiem vīriešiem piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, bet pārējām aizdomās turētajām personām – policijas uzraudzība.

FOTO: Rīgā un Rojā konstatē vienai personai piederošas marihuānas audzētavas

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa amatpersonas šī gada septembra sākumā, realizējot iepriekš iegūtu informāciju, pie kāda 1987. gadā dzimuša vīrieša faktiskajā un deklarētajā dzīvesvietā atrada marihuānu. Kopumā likumsargi atrada un izņēma aptuveni 105 marihuānas stādus un 16 kg izžāvētas marihuānas. Šobrīd vīrietis ir aizturēts un izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

FOTO: Kravas vilcienos atklāj 760 000 kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot no Baltkrievijas iebraukušo kravas vilcienu kontroli, aizvadītajās brīvdienās atklāja nedeklarētas cigaretes, kas bija paslēptas čuguna kravās. Sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām tika izņemti 760 000 cigarešu (38 000 paciņas cigarešu).

Baltkrievijas pilsonis mēģinājis Latvijā ievest lielu naudas summu, kas paslēpta personīgajās mantās

Veicot kontroles pasākumus uz Latvijas – Baltkrievijas robežas, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa kāda robežas šķērsotāja mēģinājumu nedeklarējot ievest Latvijā skaidru naudu 35 213 eiro apmērā. Nedeklarētā skaidrā nauda bija paslēpta transportlīdzekļa vadītāja personīgajās mantās, un to palīdzēja atrast muitas darba suns.