Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Novados

Šo sestdien Siguldā pret ziedojumiem būs iespēja baudīt gardo ukraiņu boršču

Atbalstot kara bēgļus no Ukrainas un turpinot uzsākto labo darbu maratonu, 2. aprīlī Siguldā, Ausekļa ielā 7B no plkst. 11.00 Siguldas novada iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja cienāties ar gardo ukraiņu boršču. Iniciatīva tiek īstenota apvienojoties vietējām kopienām, kā kafejnīca Mr. Biskvīts, biedrība Siguldas novada attīstībai Concordia un Mālpils brīvprātīgo kustība Mālpils iedvesmo.

Siguldas Gaujas tilta mastos plīvo 16 Ukrainas karogi

Esot kopā ar ukraiņu tautu smagajās cīņās par brīvību, turpmāk uz Gaujas tilta Siguldā plīvos 16 Ukrainas karogi. "Ar šo es vēlos ikvienam no mums atgādināt, cik svarīga un trausla ir brīvība. Šķērsojot tiltu, pacelsim acis augšup un atcerēsimies svarīgāko – mēs iestājamies par mieru un tiesībām dzīvot suverēnā un neatkarīgā valstī," saka Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

FOTO: Ķekavas apvedceļa būvdarbi pietuvojušies Rīgas robežai

Topošās Ķekavas apvedceļa (Bauskas šoseja A7) trases būvdarbi ir pietuvojušies Rīgas robežai - Rāmavā paralēli Bauskas šosejai tiek izbūvēts ceļa uzbērums. Savukārt Bauskas šosejas un Baložu ielas krustojumā sāk pārbūvēt Rīgas HES un SIA Rīgas ūdens maģistrālā ūdensvada posmu, patlaban tiek demontētas vecās caurules un ar rievsienu nostiprinātā ūdensvada trases ierakumā tiek guldītas jaunas caurules.