Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Novados

VARAM no amata atbrīvo Ikšķiles novada domes priekšsēdētāju Trapiņu

Par dažādiem pārkāpumiem, kas ir konstatēti Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja darbā, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP) parakstījis rīkojumu par pašvaldības vadītāja Induļa Trapiņa (LZP) atbrīvošanu no amata, šorīt intervijā LTV raidījumam Rīta Panorāma sacīja Plešs.

Kolkā un Mērsragā gaiss iesilis līdz +13 grādiem

Ceturtdien plkst.14 gaisa temperatūra valstī bija no +4 grādiem Liepājas ostā un Zvejniekciemā līdz +13 grādiem Kolkā un Mērsragā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Ventspilī par mēra nomaiņu nedomā © DIENA

Nedz Ventspils dome, nedz apsūdzētā Aivara Lemberga, kuram piespriests drošības līdzeklis – apcietinājums, partija Latvijai un Ventspilij negrasās lemt par viņa atstādināšanu no Ventspils mēra amata. To Dienai apliecina Ventspils domes priekšsēdētāja vietnieks un partijas Latvijai un Ventspilij valdes loceklis Jānis Vītoliņš.

Skrīveru vidusskolā nolemts pagaidām neatsākt klātienes mācības

Lai arī pašvaldībā Covid-19 saslimstības rādītāji atbilst "drošas skolas" kritērijiem, izvērtējot dažādus riskus, Andreja Upīša Skrīveru vidusskolā nolemts pagaidām neatsākt klātienes mācības jaunākajās klasēs, aģentūra LETA uzzināja Skrīveru novada pašvaldībā.

Eksprestesti nepasargā VSAC Valkā © DIENA

Dienu pēc labklājības ministres Ramonas Petravičas (KPV LV) paziņojuma, ka eksprestestu lietošana valsts sociālās aprūpes centros (VSAC) ir pierādījusi savu efektivitāti un saslimstība iestādēs mazinās, parādījās ziņa, ka VSAC Zemgale filiālē Valkā ir konstatēts plašs Covid-19 uzliesmojums.

Jēkabpils mērs Kraps atkāpjas no amata un aptur darbību LA

Īsi pirms šodien gaidāmās Jēkabpils domes sēdes, kurā paredzēts apstiprināt pašvaldības budžetu, par atkāpšanos no mēra amata un darbības apturēšanu partijā Latvijas attīstībai (LA) paziņojis iepriekš Korupcijas apkarošanas un novēršanas biroja (KNAB) aizturētais Jēkabpils domes priekšsēdētājs Aivars Kraps.