Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Politika

Saeimas opozīcija lūdz Kariņam atlaist Petraviču

Saeimas opozīcijas deputāti vērsušies pie Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) ar lūgumu reaģēt uz Valsts kontroles revīzijā atklātajiem trūkumiem Labklājības ministrijas (LM) darbā ar sociālās aprūpes centriem (SAC) Covid-19 uzliesmojuma laikā un pieprasīt labklājības ministres Ramonas Petravičas (KPV LV) demisiju.

Ar vienu neaprobežosies © DIENA

Cīņā par ekonomikas ministra krēslu bez Nacionālās apvienības (NA) un KPV LV iesaistījusies arī Jaunā konservatīvā partija (JKP), vēl vairāk sarežģījot kompromisa meklējumus. NA un Jaunā Vienotība (JV) ir ieinteresēta pēc iespējas mazākās pārmaiņās valdībā. Koalīcijas partneri ar to nav mierā, tādēļ plašākas pārmaiņas, visticamāk, ir neizbēgamas. Par to liecina arī JKP līderu paustais par valdības "kapitālā remonta" nepieciešamību.

JKP ekonomikas ministra amatam virza Eglīti

Atbilstošas koalīcijas vienošanās gadījumā Jaunā konservatīvā partija (JKP) ekonomikas un finanšu ministru amatam piedāvātu Saeimas deputāta Gata Eglīša kandidatūru.

NA aicinās mainīt koalīcijas līgumu un nodot EM tās pārraudzībā

Nacionālā apvienība rosinās Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (NA) un koalīcijas partnerus vienoties par izmaiņām koalīcijas līgumā, kā arī nodot Ekonomikas ministriju (EM) tās pārraudzībā, izriet no NA līdera Raivja Dzintara šodien preses konferencē paustā.

Kariņš plāno ar KPV LV pārrunāt jautājumu par Vitenbergu

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) plāno ar partiju KPV LV pārrunāt jautājumu par politiskā spēka aicinājumu no ekonomikas ministra amata atcelt Jāni Vitenbergu, kurš nesen nomainījis politisko piederību no KPV LV uz Nacionālo apvienību (NA).