Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Ziņas

Olpha šogad ES tirgos piedāvās jau četrus jaunus medikamentus; nākamgad to skaits pieaugs līdz vismaz 20

Līdz šā gada beigām vadošais Latvijas farmācijas uzņēmums un zāļu ražotājs AS Olpha vairākās Eiropas Savienības (ES) valstīs un Apvienotajā Karalistē piedāvās četrus dažādus jaunus medikamentus, kuriem ir noslēdzies reģistrācijas process un izpildītas arī pārējās regulatorās prasības. Jaunie medikamenti paredzēti uroloģisko, onkoloģisko un sirds un asinsvadu slimību ārstēšanai. Plānots, ka nākamgad ES tirgos nonāks vēl vismaz 18 jauni patentbrīvie medikamenti.

Otrdien laiks kļūs siltāks

Otrdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +23..+27 grādiem, dažviet piekrastē tā nepārsniegs +21 grādu, prognozē sinoptiķi.

Latvijas pasts no janvāra plāno palielināt iekšzemes paku sūtījumu tarifus

VAS Latvijas pasts Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) ir iesniedzis universālā pasta pakalpojumu (UPP) tarifu projektu, kas tostarp no 2025.gada 1.janvāra paredz palielināt iekšzemes pasta paku sūtījumu tarifus, kā arī mainīt pārrobežu pasta pakalpojumu tarifus, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā Latvijas vēstnesis.

Gada inflācija jūnijā Latvijā pakāpusies līdz 1,4%

Patēriņa cenas šogad jūnijā salīdzinājumā ar maiju Latvijā samazinājās par 0,1%, bet gada laikā - šogad jūnijā salīdzinājumā ar 2023.gada jūniju - palielinājās par 1,4%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Ūdens temperatūra peldvietās svārstās ap 20 grādiem

Lielā daļā Latvijas piekrastes, kā arī upēs un ezeros ūdens temperatūra ir 17..22 grādi, aukstāks ūdens saglabājas Rīgas līča Kurzemes piekrastē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Aromātu ierobežojumi elektroniskajām smēķēšanas ierīcēm veicinās nelegālo tirgu un palielinās bērnu un pusaudžu veipošanu

Ar likumu noteiktais aizliegums no nākamā gada 1.janvāra aizliegt elektronisko smēķēšanas ierīču šķidrumus un tabakas aizstājējproduktus, kas satur aromatizētājus, rada bažas par nelegālā tirgus apjoma pieaugumu. Kā Nacionālā kontrabandas problemātikas forumā Cīņa ar kontrabandu – izaicinājumi un panākumi norādīja VID ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe, šie lēmumi ir pareizi, bet tie ir pārāk populistiski, jo nav pretim nolikti kontroles mehānismi.

Jūlijā atļauts peldēties visās oficiālajās peldvietās

Jūlijā peldūdens kvalitāte oficiālajās peldvietām atbilst prasībām un peldēties ir atļautas visās 58 peldvietās, tostarp arī Lubānas ezera peldvietā, Gaigalavas pagastā, kur zilaļģu savairošanās vairs nav novērota, aģentūru LETA informēja Veselības inspekcijā (VI).