Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Ziņas

Bezdarbs Latvijā septembra beigās samazinājies līdz 5,1%

Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis šogad septembra beigās bija 5,1% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā augusta beigās, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.

Trešdiena būs mākoņaina un lietaina

Nedēļas trešā diena Latvijā atnesīs mākoņus, lietu un brāzmainu vēju, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Izraēla šobrīd cīnās par Eiropu © DIENA

Par to, kādas sajūtas un emocijas valda Izraēlā gadu pēc teroristu asiņainajiem uzbrukumiem, un par to, vai un kā iespējama situācijas atrisināšanās, Andis Sedlenieks sarunājas ar Izraēlas vēstnieci Latvijā Sandru Simoviču.

Finanšu iestādes informēs VID par skaidras naudas darījumiem virs 750 eiro

Valsts ieņēmumu dienests (VID) turpmāk no kredītiestādēm un maksājumu pakalpojumu sniedzējiem saņems informāciju par skaidras naudas darījumiem bankomātos vērtībā virs 750 eiro vienā darījumā, paredz valdības otrdien atbalstītie Finanšu ministrijas (FM) izstrādātie grozījumi likumā "Par nodokļiem un nodevām".

Valdība ignorē kritiku un nolemj samazināt iemaksas pensiju otrajā līmenī

Valdība otrdien atbalstīja Labklājības ministrijas (LM) sagatavotos grozījumus Valsts fondēto pensiju likumā, kas paredz no 2025.gada 1.janvāra līdz 2028.gada 31.decembrim pensiju iemaksu likmes viena procentpunkta pārnesi no pensiju otrā līmeņa uz valsts nefondēto pensiju shēmu jeb pensiju pirmo līmeni.

Vecāku pabalstu strādājošajiem izmaksās 75% apmērā

Strādājošajiem vecāku pabalstu nākamgad izmaksās 75% apmērā līdzšinējo 50% vietā, paredz valdībā atbalstītie grozījumi likumā "Par maternitātes un slimības apdrošināšanu", par kuriem gala vārdu vēl jāsaka Saeimai.