Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Ziņas

Jēkabpilī pārspēts jūnija karstuma rekords

Piektdien Zīlānu novērojumu stacijā, Jēkabpilī, gaisa temperatūra sasniedza +32,9 grādus, pārspējot ne tikai 28.jūnija, bet arī visa mēneša karstuma rekordu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Aizsargājot ikviena cilvēktiesības un privāto dzīvi, no 1. jūlija Latvijā varēs reģistrēt partnerību

No pirmdienas, 1.jūlija, Latvijā divas pilngadīgas personas – gan dažāda dzimuma, gan viena dzimuma – jaunā veidā varēs juridiski nostiprināt savas attiecības, noslēdzot partnerību pie notāra. Tieslietu ministrijas izstrādātais pāru kopdzīves tiesiskais regulējums nodrošinās visu ģimeņu juridisku, ekonomisku un sociālu aizsardzību, kā arī izpilda Satversmes tiesas 2020. gada 12. novembra spriedumu.

Naktī vietām gaidāms pērkona negaiss

Tuvākajā diennaktī Latviju no rietumiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte, kas naktī uz sestdienu daudzviet atnesīs īslaicīgu lietu, prognozē sinoptiķi.

Jaunā zāļu reforma lētākās zāles padarīs dārgākas, dārgāko nebūs

Zāļu cenu reforma, ko ieplānojusi Veselības ministrija (VM) un kas definēta Ministru kabineta noteikumu Nr. 803 un Nr. 899 grozījumos, paredz, ka lētākās zāles kļūs dārgākas, bet dārgākās vairs var nebūt pieejamas. Šādu viedokli Latvijas farmaceitiskās aprūpes asociācija (LFAA) līdzās daudzām citām nozares organizācijām un ministrijām šonedēļ sniegusi par publiskajai apspriešanai nodotajiem tiesību aktu projektiem.