Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

6 padomi, kā moderni iekārtot viesistabu

Viesistaba ir telpa, kurā ikviena mājokļa iemītnieki mēdz uzturēties visbiežāk. Šī iemesla dēļ, iekārtojot viesistabu, cilvēki vadās pēc personīgajām vēlmēm un individuālās gaumes. Tā kā viens no šīs telpas galvenajiem uzdevumiem ir ciemiņu uzņemšana, jāsaprot, ka šai telpai jābūt patīkamai ne tikai saimniekiem, bet arī viesiem.

Lai Jūsu viesistaba atbilstu ikvienai gaumei un būtu arī funkcionāla, sniedzam Jums 6 padomus, kā moderni iekārtot šo telpu:

1. Nosakiet telpas centrālo objektu

Ikvienā telpā, arī viesistabā jābūt centrālajam objektam. Šis objekts ir jāizvēlas apdomāti un rūpīgi, jo tam jāpieskaņo pārējās viesistabas mēbeles un aksesuāri. Neuztraucieties, ja Jums trūkst ideju un kaut kas neizdodas kā cerēts. Tā vietā koncentrējieties uz to, kas Jums tiešām patīk. Piemēram, varat iegādāties košus sēžamos maisus, neparasta dizaina dīvānu vai kaut ko pavisam citu, vēl neredzētu un oriģinālu. Apskatiet viesistabas mēbeles interneta veikalā 220.lv, un Jūs pavisam noteikti varēsiet atrast savai gaumei atbilstošu centrālo objektu!

2. Izmantojiet gaišus toņus

Gaišas krāsas padara telpu mājīgu un patīkamu ikvienam. Tās noder arī gadījumā, ja Jūsu viesistaba ir neliela, jo padara telpu vizuāli lielāku. Šajā gadījumā jāsaprot, ka labs ir viss, kas ir ar mēru, tādēļ kā galveno toni nevajadzētu izvēlēties baltu.

Šobrīd ļoti populāri ir krēmkrāsas, bēšie toņi. Tie ir piemēroti gan ikdienas gaitām un atpūtai, gan pietiekami eleganti un moderni, lai uzņemtu viesus, piemēram, svinīgu vakariņu gaisotnē.

3. Piemērojiet ekspresīvus akcentus

Veidojot gaišas krāsas telpu, neaizmirstiet, ka tai nepieciešama ‘’odziņa’’. Piemērojiet telpai tumšus un ekspresīvus akcentus, piemēram, piekariet pie sienas kādu interesantu, abstraktu gleznu vai bilžu rāmi. Tāpat nepieciešamo atmosfēru varat panākt, izvietojot viesistabā interesantas vāzes, kuras rotā aromātiski un situācijai piemēroti ziedi. Ieskatieties istabas interjerā, iespējams, ka tieši pietrūkst kāds rožu vai orhideju pušķis.

4. Izvēlieties mūsdienīgas mēbeles

Tradicionāli pieņemts, ka viesistabas mēbeles ir klasiskas, apjomīgas un līdz ar to arī garlaicīgas. Ienākot šādā viesistabā, cilvēks pat nepievērš uzmanību interjeram. Mainiet līdzšinējos ieradumus, jo tieši no mēbelēm atkarīgs tas, cik moderna izskatīsies Jūsu viesistaba.

Aizmirstiet par lieliem grāmatu plauktiem, skapjiem, īpaši mēbeļu komplektiem! Tā vietā iegādājieties mazas un modernas kumodes no https://220.lv/lv/mebeles-un-interjers/viesistabas-mebeles/kumodes-naktsskapisi, stikla žurnāla galdiņu, plauktus, kas novietojami pie sienām. Tāpat dīvāna vietā varat novietot sēžamos maisus. Atcerieties, ka modē šobrīd ir minimālisms, kas nozīmē, ka telpu nepieciešams atbrīvot no lielām un liekām mēbelēm.

5. Piemērojiet interesantu apgaismojumu

Iekārtojot viesistabu, svarīgi izplānot tās apgaismojumu, jo tas piešķir telpai tās savdabīgo un īpašo atmosfēru. No sākuma noteikti apdomājiet centrālo apgaismojumu jeb to, kāda būs telpas griestu lampa. Tikai pēc tam varat piemērot dažādas citas apgaismes ierīces.

Šobrīd aktuāls ir sienas apgaismojums, ko varat panākt ar dažādu mazo lampiņu palīdzību. Tāpat viesistabā varat novietot lielu svečturi, kurā ievietojat aromātiskās svecītes - tas kalpos gan kā gaismas avots, gan kā moderns dekors. Viss ir atkarīgs no Jūsu vēlmēm, vīzijas un telpas iespējām.

6.Dodiet priekšroku netradicionāliem objektiem

Visa pamatā šajā gadījumā ir netradicionāli objekti. Jo savdabīgāku un interesantāku veidosiet telpu, jo modernāka un oriģinālāka tā būs. Izvēlieties šķībus un neierastus plauktus, lielus pulksteņus, izveidojiet vienu no sienām kā foto sienu vai nokrāsojiet to pavisam atšķirīgā tehnikā. Ņemiet palīgā fantāziju, un Jums pavisam noteikti izdosies!

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti