Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

7 ieteikumi, kā izvēlēties bērnam piemērotāko gultu

Jaundzimušie miegā pavada lielāko diennakts daļu. Lai arī laika gaitā nomoda periodi kļūst arvien garāki, tomēr pilnvērtīgs miegs ir un paliek būtisks elements bērna pareizā augšanā un attīstībā. Šī iemesla dēļ vecākiem jādomā par atbilstošas gultas iegādi. Lai izvēlēties piemērotu gultu būtu vienkāršāk, turpinājumā daži noderīgi ieteikumi.

Plāno gultas atrašanās vietu

Pirms doties gultas meklējumos, vajadzētu saprast, kur tā tiks novietota. Tas palīdzēs saprast, kādi ir vēlamie gultas parametri. Bērnu gultas pieejamas visdažādākajos izmēros un komplektācijās, tādēļ, zinot, kādi ir vēlamie parametri, piedāvājumā orientēties būs daudz vienkāršāk.

Izvērtē, cik ilgi gultu plānots lietot

Gultas izvēli ietekmē arī tas, cik ilgi plānots to izmantot. Jāņem vērā, ka bērni aug ātri, tādēļ, ja gulta plānota kā ilgtermiņa ieguldījums, priekšroka jādod transformējamiem modeļiem, ko ērti pielāgot bērna garumam un citām prasībām.

Nosaki pirkumam atvēlēto budžetu

Būtisks faktors ir arī gultas iegādei atvēlētais budžets. Neatkarīgi no tā, kur gultu iegādājies, jāņem vērā arī tās piegādes un uzstādīšanas izmaksas.

Pievērs uzmanību gultas kvalitātei un drošībai

Svarīgs noteikums – bērnu mēbelēm jābūt kvalitatīvām un  drošām. Pievērs uzmanību gultas materiāliem, krāsojumam, detaļām, drošībai kopumā. Ja iegādājies gultu mazākam bērnam, noteikti jāizvērtē, cik ērti būs gultiņā iekāpt un no tās izkāpt.

Iegādājoties redeļu gultiņu, svarīgi pārliecināties, ka tā regulējama dažādos augstumos – tas ir nozīmīgi, lai brīdī, kad bērns jau pratīs celties kājās, viņš no gultiņas nevarētu izkrist.

Ņem vērā istabas kopējo interjeru

Šobrīd, kad mēbeļu klāsts ir patiešām iespaidīgs, piemeklēt interjeram atbilstošu gultu ir diezgan vienkārši. Ja gultu iegādājies lielākam bērnam, jāņem vērā arī viņa vēlmes un gaumi.

Izvērtē vai nepieciešamas atvilktnes veļas un mantu uzglabāšanai

Noteikti jādomā arī par gultas funkcionalitāti. Šajā ziņā noderīgs risinājums ir atvilktnes veļas vai mantu uzglabāšanai. Protams, jāņem vērā, ka tas ietekmēs gultas cenu, taču var būt noderīgs elements, īpaši, ja istaba ir diezgan maza, un vajadzīga papildu vieta mantu glabāšanai.

Izvēlies piemērotāko iegādes vietu

Bērnu gultas un citas mēbeles piedāvā dažādas tirdzniecības vietas – gan specializētie mēbeļu veikali, gan lielveikali. Tāpat tās nopērkamas arī mazlietotu preču veikalos un no privātpersonām. Tomēr arvien biežāk cilvēki izvēlas iepirkties internetā.

Šādam lēmumam ir vairākas priekšrocības – pirmkārt, tas ir daudz ērtāk, jo piedāvājumu var apskatīt un pasūtījumu veikt jebkurā laikā. Īpaši to novērtē jaunie vecāki, kuriem došanās uz veikaliem saprotamu iemeslu dēļ šķiet apgrūtinoša. Otrkārt, internetā ir daudz lielākas iespējas atrast tieši to, kas visvairāk nepieciešams. Treškārt, tiešsaistes veikalos vieglāk atrast labāko cenas piedāvājumu.  

Interneta veikali nodrošina arī pasūtījuma piegādi – iegādājoties gultu un citas mēbeles, tas var būt pat ļoti izdevīgi, jo pašam nav jādomā, kā salīdzinoši lielo pirkumu nogādāt līdz dzīvesvietai.

Lai iepirkšanās internetā sniegtu tikai pozitīvas emocijas, jāizvēlas uzticams, labi zināms veikals. Vērts iepazīties arī ar citu pircēju atsauksmēm. Tik pat būtiski ir arī zināt savas tiesības – veicot pirkumus internetā, spēkā ir distances līgums. Tas nosaka, ka pircējam ir tiesības iegādāto preci 14 dienu laikā atdot atpakaļ pārdevējam, ja tā kāda iemesla dēļ neatbilst gaidītajam. Precīzāku informāciju par preču atgriešanas noteikumiem izlasīsi interneta veikalu sagatavotajā informācijā.

Lai bērna miegs būtu kvalitatīvs, svarīgi izvēlēties piemērotu gultu. Sekojiet šiem ieteikumiem un izvēlieties atbilstošāko risinājumu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti