Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Biežākās kļūdas, no kurām izvairīties, apvienojot kredītus

Apvienojot vairākus nelielus kredītus vienā, jūs varat sev aiztaupīt daudz pūļu un naudas, bet to ir svarīgi izdarīt pareizi. Lai viss noritētu gludi, jāizvairās no dažāmkļūdām, kas, apvienojot kredītus, tiek pieļautas visai bieži.

Izvēlēties pirmo kreditoru, kas pagadās pa ceļam

Kredītu apvienošanu piedāvā vairākas kompānijas. Pateicoties tam, jums ir iespēja salīzināt dažādus piedāvājumus un izvēlēties to, kas piedāvā izdevīgākos nosacījumus. Ja jūs rīkosieties tam pretēji un pieteiksieties apvienot kredītus pirmajā kompānijā, kuras reklāmas plakāts patrāpīsies jums pa ceļam, jūs palaidīsiet šo iespēju garām.

Izvēloties izdevīgāko kredītu apvienošanas piedāvājumu, jūs varat ietaupīt iespaidīgu summu, tādēļ atvēliet pietiekoši daudz laika, lai to atrastu un izpētītu.

Kredīta atmaksas termiņa pagarināšana

Kad apvienojat kredītu, jaunais kreditors var jums piedāvāt pagarināt kredīta atmaksas termiņu. Lai gan mazāki ikmēneša maksājumu ir vilinoši, paturiet prātā, ka pagarināts termiņš parasti nozīmē arī paaugstinātus procenta likmes maksājumus.

Pastāv arī gadījumi, kuros termiņa pagarināšana ir piemērotākais risinājums. Piemēram, ja jūs kredītu apvienošanas brīdī neesat droši, vai spēsiet nomaksāt iepriekšējā atmaksas termiņā paredzētos ikmēneša maksājumus. Tomēr termiņu pagarināt nevajadzētu vieglprātīgi.

Pārāk īsa kredīta atmaksas termiņa izvēle

Arī izvēloties pārāk īsu kredīta atmaksas termiņu var būt tikpat liela kļūda kā izvēloties pārāk ilgu atmaksas termiņu. Ja jūs pārvērtēsiet savu finansiālo situāciju un izvēlēsieties atmaksas plānu ar pārāk augstiem ikmēneša maksājumiem, jūs riskējat atpalikt no grafika un uzkrāt soda naudu.

Tādēļ rūpīgi pārdomājiet ne tikai šī brīža, bet arī tuvākās nākotnes ieņēmumus un izdevumus. Galu galā, apvienojot kredītus, jūsu mērķis ir atvieglot sev dzīvi, nevis padarīt to sarežģītāku.

Pieteikšanās kredīta brīvdienām

Tā kā vairāki kreditori sacenšas par ierobežotu klientu skaitu, aizdevēju kompānijas mēdz piedāvāt kredīta brīvdienas, sākotnēji samazinātu ikmēneša maksājumu vai citus, līdzīgus piedāvājumus, kas īstermiņā šķiet ļoti izdevīgi.

Līdzīgi kā ar kredīta atmaksas termiņa pagarināšanu, arī šādiem piedāvājumiem vajadzētu piekrist tikai tad, ja tas tiešām ir nepieciešams. Jums vajadzētu pievērst uzmanību tam, kādi ikmēneša maksājumi jūs gaida pēc kredīta brīvdienu vai ikmēneša maksājumu atlaižu perioda beigām.

Aizņemties par daudz

Labs padoms pirms jebkura kredīta ņemšanas ir aizņemties pēc iespējas mazāk. Sevišķi svarīgi tas ir tad, ja vēlaties apvienot vairākus nelielus kredītus. Ja kādu no tiem jums ir iespējams neiekļaut kredītu apvienošanā, bet nomaksāt pašu spēkiem tuvāko pāris mēnešu laikā, tā varētu būt jums izdevīgāka stratēģija.

Svarīga stratēģiska pieeja

Apvienojot kredītus, jūs varat sev ietaupīt ne tikai daudz naudas, bet arī aiztaupīt liekus satraukumus un pūles. Tomēr ir svarīgi pirms kredīta ņemšanas veikt zināmus sagatavošanās darbus. Ir jāiepazīstas ar pēc iespējas vairāk piedāvājumiem, rūpīgi jāizlasa to noteikumi un kārtīgi jāizvērtē savas finansiālās iespējas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti