Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Cik efektīva ir lāzerepilācija cīņā ar nevēlamajiem matiņiem?

Pateicoties plašajam kosmetoloģijas un estētiskās dermatoloģijas pakalpojumu klāstam, mūsdienās parūpēties par savu skaistumu ir vieglāk kā jebkad agrāk. Nemainīga paliek vēlme saglabāt tvirtu un jauneklīgu sejas ādu, parūpēties par savu matu skaistumu vai palutināt sevi ar patīkamu masāžu. Taču tieši nevēlamie matiņi ir tā problēma, kas ikdienā var sagādāt lielākās neērtības.

Tā kā klāt rudens, tad tieši vēsie gada mēneši ir piemērotākais laiks, lai veiktu lāzerepilāciju. Lāzerepilācija ir viena no pēdējo gadu pieprasītākajām skaistumkopšanas procedūrām, kas ļauj droši atbrīvoties no nevēlamajiem matiņiem. Kā notiek lāzerepilācijas procedūras un cik tās ir efektīvas – par to lasi šajā rakstā!

Aizmirsti par skuvekli vai regulāru vaksāciju

Skuveklis, vaksācija vai elektroepilācija – tās ir ierastās metodes, kas tiek pielietotas cīņā ar nevēlamajiem matiņiem. Pēdējos gados mazāk populāra kļuvusi depilācijas krēmu izmantošana, taču arī tas ir viens no veidiem, kā mājas apstākļos iespējams atbrīvoties no matiņiem.

Lielākā šo metožu problēma ir tāda, ka tās ir mazefektīvas un nenodrošina ilgstošu rezultātu. Skūšanās efekts ilgst aptuveni 1 līdz 2 dienas, vaksācijas un elektroepilācijas – 2 līdz 3 nedēļas. Taču tā nav vienīgā problēma. Gan vaksācija, gan elektroepilācija rada diskomfortu, turklāt šo procedūru rezultātā regulāri tiek traumēt āda, kas veicina iekaisumu veidošanos. Arī depilācijas krēmu lietošana nav labākā izvēle, jo to sastāvā ir dažādas ķimikālijas, kas var izraisīt alerģisku reakciju.

Ne mazāk svarīgi – ierastās metodes veicina arī tādu nepatīkamu blakusproblēmu kā ieaugušus matiņus, kas rada ne vien niezi un diskomfortu, bet sagādā arī estētiskas neērtības. Lāzerepilācija ir metode, kas ilgtermiņā ļauj pilnībā aizmirst par skūšanos, vaksāciju vai citām neefektīvām metodēm un ar šīs procedūras palīdzību tiek atrisināta arī ieaugušu matiņu problēma.

Veikalos pieejami arī gana dārgi lāzerepilatori  jeb fotoepilatori, kas palīdz atbrīvoties no nevēlamajiem matiņiem. Taču problēma ir tāda, ka fotoepilācija mājas apstākļos vēlamos rezultātus sniedz ļoti reti. Līdz ar to, ilgtermiņā lāzerepilācija cenas ziņā ir izdevīgāka alternatīva.  

Vai lāzerepilācija ir droša?

Tā kā lāzerepilācija ir salīdzinoši jauna procedūra, vēl aizvien aktuāls ir jautājums – vai tā ir droša? Kā rāda pētījumi – lāzerepilācija cilvēka veselībai kaitējumu nenodara. Taču svarīgākais aspekts, kas garantē ne tikai drošu, bet arī efektīvu procedūru rezultātu, ir atbilstošs aprīkojums un sertificēts speciālists. Atbilstoši MK noteikumiem, lāzerepilāciju Latvijā drīkst veikt tikai sertificēts speciālists, kas ieguvis atbilstošu izglītību.

Tāpēc, pirms veikt pierakstu pie konkrēta pakalpojumu sniedzēja, nevajadzētu kautrēties un lūgt uzrādīt atbilstošu sertifikāciju un izglītību apliecinošus dokumentus. Jāatceras, ka lāzerepilācijai, tāpat kā citām estētiskās dermatoloģijas procedūrām, ir kontrindikācijas. Lāzerepilāciju nedrīkst veikt grūtniecības un bērniņa barošanas periodā, cilvēkiem ar epilepsiju, onkoloģiskām vai autoimūnām saslimšanām, ja apstrādes zonā ir kādi ādas bojājumi vai ievietoti implanti un citos gadījumos.

Tieši tāpēc, pirms lāzerepilācijas kursa uzsākšanas, nepieciešams veikt konsultāciju, kuras laikā speciālists novērtē ādas, matiņu un vispārējo veselības stāvokli, izvērtējot, vai procedūras veikt ir droši.

Vai tiešām matiņi neataug?

Veicot pilnu lāzerepilācijas kursu, atkarībā no ādas un matiņu tipa, iespējams panākt ilgstošu rezultātu. Matiņi ataug pavisam minimāli vai neataug vispār. Lāzerepilācijas laikā lāzerierīce izdala gaismas impulsu. Matu folikuli, kas atrodas zem ādas, šos gaismas impulsus absorbē, folikulos rodas aptuveni 100 ºC liels karstums, kā rezultātā matu folikuls tiek traumēts un matiņi ataug daudz retāk, smalkāki vai neataug vispār.

Matiņiem ir atšķirīgs augšanas cikls, tieši tāpēc nepieciešams veikt aptuveni 6–8 procedūru kursu un starp procedūrām ievērot aptuveni 4–8 nedēļu intervālu, tādējādi iznīcinot arī tos matiņus, kas iepriekš bijuši latentajā augšanas fāzē. Lai saglabātu un uzturētu efektu, pēc pilna lāzerepilācijas kursa nepieciešams veikt aptuveni 1 uzturošo lāzerepilācijas procedūru gadā.

Lāzerepilācijas procedūra, salīdzinot ar citām agresīvām matiņu noņemšanas tehnikām, ir daudz mazāk sāpīga, tomēr atkarībā no individuālā sāpju sliekšņa, procedūra var būt jūtama. Mūsdienās lāzerepilācijas modeļi ir aprīkoti ar dzesēšanas funkciju, kas procesu padara daudz patīkamāku.

Gan uz kājām, gan sejas, gan bikini zonā

Lāzerepilācijas pluss ir tāds, ka ar tās palīdzību atbrīvoties no nevēlamajiem matiņiem iespējams teju jebkurās, arī īpaši jutīgās un delikātās ķermeņa zonās. Lāzerepilācija sejai ļauj efektīvi likvidēt virslūpas matiņus vai nevēlamos matiņus starp uzacīm. Savukārt lāzerepilācija bikini zonai un padusēs novērsīs defektus, ko izraisa skūšanās vai vaksācija.

Lāzerepilāciju iespējams veikt kājām, rokām, vēdera un muguras zonai, krūšu zonai, pēdām un roku pirkstiem. Turklāt lāzerepilāciju arvien biežāk izvēlas ne tikai sievietes, bet arī vīrieši.

Lāzerepilācija Rīga, Veselības un skaistuma centrā Adoria

Ārstnieciskā un estētiskā kosmetoloģija, mezoterapija, lāzerepilācija un citas skaistumkopšanas procedūras pieejamas Skaistuma un veselības centrā Adoria, Rīgā, A. Čaka iela 70–3. Veselības un skaistuma centrā Adoria lāzerepilāciju veic mūsu kosmētiķe, speciālists S. Vēciņa. Piedāvājam arī  botulīna injekcijas, ko veic sertificēta ārste – dermatoloģe J. Čumakova. Ienāc adoria.lv un parūpējies par savu skaistumu, veselību un labsajūtu jau tagad!

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

4 biežāk pieļautās kļūdas, rakstot CV

Laba un kvalitatīva CV izveidošana aizņem laiku - procesa laikā ir tik daudz nianšu pie kā jāpiedomā. Iepazīstieties ar četrām biežāk pieļautajām kļūdām, rakstot CV un paturiet tās prātā, lai nākamrei...

Saules paneļi: Kas jāzina pirms iegādes?

Saules paneļi ir šobrīd populārs risinājums, kas ļauj gan samazināt ar elektroenerģiju saistītās izmaksas, gan rūpēties par vidi. Taču, lai saules paneļu sistēmas uzstādīšanā ieguldītais patiešā...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti