Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Dārza piederumi atvieglos dārza darbus

Jūsu dārza darbus atvieglos tādi dārza piederumi kā: piķēšanas rīks, siltumnīcas jumta logu attaisāmais, etiķetes augu marķēšanai, ceļu aizsargi, keramikas pilinātāji un plēves fiksatori. Šajā rakstā mēs apspriedīsim vairāk par to, kā šie dārza piederumi var atvieglot jūsu darbu.

Piķēšanas instruments ir īsts palīgs dārza darbos

Sāksim ar pavasara darbiem! Piķēšanas instruments ir lielisks palīgs ikvienam dārzniekam, kurš vēlas ātri un bez papildu piepūles ievietot zemē savus tomātu vai citu augu stādus. Šim ērtajam un ergonomiskajam caurumu veidošanas instrumentam ir dziļuma skala, lai jūs varētu viegli izveidot pareizā dziļumā vajadzīgos caurumus saviem augiem, stādiem vai sēklām. Pareizi iestādīts augs noteikti atalgos jūs ar bagātīgu ražu!

Etiķetes augu marķēšanai

Esam sagatavojuši stādus, laiks atzīmēt, kur un kādi augi augs, lai neaizmirstam tos pareizi laistīt un kopt. Etiķetes augu marķēšanai ir ērtākais veids, kā atzīmēt savus iestādītos augus. Marķēšanu var veikt, tiklīdz ir iestādītas sēklas un nav iespējams noteikt, kur iestādīti pētersīļi, piparmētras vai citi augi. Īpaši noderīgi aizmāršīgiem dārzkopjiem, tas ir arī lielisks risinājums, lai iepazīstinātu jaunākos dārzkopjus ar augiem un iesaistītu tos audzēšanas procesā, kā arī priecātos par ražu kopā. Mūsu piedāvātās etiķetes augu marķēšanai ir pieejamas divās krāsās: dzeltenā un baltā. Dzeltenās etiķetes ir izgatavotas no plastmasas, tās ir košas, tāpēc viegli piesaistīs uzmanību. Dzeltenās etiķetes augu marķēšanai atrodas uz augstas tapas, tāpēc jūs to stingri nostiprināsiet augsnē, un teksta atzīmēšanas vieta ir diezgan plaša: 8,5 x 5 cm vai 5 x 3,5 cm. Baltās etiķetes augu apzīmēšanai ir zemākas, un teksta atzīmēšanas vieta ir nedaudz šaurāka, 5,5 cm vai 1,5 cm plata. Vislabāk tekstu atzīmēt ar marķieri, zīmuli vai uzlīmēt etiķeti ar nosaukumiem virsū. Šie dārza piederumi noderēs ne tikai dārzniekiem, kuri dārzā vai siltumnīcā audzē daudz dažādu augu, bet arī amatieriem, kuri audzē augus uz palodzēm, balkoniem, terasēm. Ir jauki, ja viss ir glīti marķēts!

Siltumnīcu jumta logu atvērēji

Vasarā, kad siltumnīcā jau aug visi augi, ļoti svarīgi ir nodrošināt pareizu ventilācijas sistēmu. Siltumnīcu jumta logu atvērējs - "Ventomax" automātiskais atvērējs palīdzēs uzturēt siltumnīcā pareizo temperatūru, un jums nebūs jāuztraucas par gaisa cirkulāciju un ventilāciju. Siltumnīcas jumta logu atvērējs nodrošina optimālu jūsu siltumnīcas ventilāciju, tāpēc jums nav jāuztraucas par siltumnīcas logu vai durvju atvēršanu. Šis automātiskais jumta logu atvērējs ir paredzēts vienam jumta logam, un tas atveras automātiski, pārsniedzot noteikto temperatūru. Sākotnējā atvēršanas temperatūra ir 17-25 °C, un tas atveras maksimāli pie 30 °C. Tam nav nepieciešama elektrība, jo, pateicoties jumta loga atveres (virzuļa) eļļai, jumta loga atvēršanas leņķis ir atkarīgs no temperatūras starpības. Tas ļauj augiem augt labvēlīgā klimatā un dārzniekam veikt darbus siltumnīcā ērtāk. "Ventomax" automātiskais siltumnīcu jumta logu atvērējs ir piemērots stikla vai polikarbonāta jumta logiem, tāpēc katrs dārznieks to ieviešot savā siltumnīcā baudīs bagātīgu ražu.

Ceļgalu sargi dārza darbiem

Parūpējieties par saviem ceļgaliem, veicot dažādus dārza darbus gan pavasarī, gan vasarā! Mēs piedāvājam divas metodes: ceļgalu spilventiņus vai paklāju ceļgalu aizsardzībai. Paklājiņš ir mazs, 2 cm augsts ceļgalu spilventiņš, kas pasargā ceļus no cietām, aukstām un mitrām virsmām. Tam ir rokturis vieglai pārnēsāšanai, un tas ir spilgti zaļš, lai jūs to varētu viegli atrast, ja tas pazūd dārzā. Tas ir lieliski piemērots arī sēdēšanai, ja nepieciešams. Ceļu sargi ir daudz ērtāks veids, kā aizsargāt ceļus no aukstām, mitrām vai cietām virsmām. To izmērs ir regulējams un stiprināms ar lencēm, neierobežo kustības. Ar polsterējumu jūs pat nejutīsiet oļus savā pagalmā! Lieliski dārza piederumi, kas padarīs jūsu ravēšanu, lapu vākšanu, stādīšanu un citus darbus par prieku!

Keramikas pilinātāji

Tiem, kas aizmirst laistīt savus augus podos, mums ir risinājums: keramikas pilinātāji. Tas ir arī lielisks risinājums, kad dodaties atvaļinājumā. Bieži vien aizbraucot nākas lūgt kaimiņiem vai radiem parūpēties par tik ilgi koptajiem augiem, taču ne katrs vēlas savas mājas atslēgas uzticēt citiem, vai arī vienkārši nav iespējams uzticēt šo uzdevumu citiem. Autonomie keramiskie pilinātāji parūpēsies par jūsu augiem! Lai pilinātāji visu nokārtotu tavā vietā, nepieciešams tikai ūdens trauks vai tvertne un paši keramiskie pilinātāji. Laistītājs 24 stundu laikā izpilina 100 ml ūdens. Viens keramiskais pilienu laistītājs ir piemērots dobēm vai podiem ar diametru no 15 līdz 25 cm, ja ir lielāki podi, droši var ievietot pāris pilinātājus vienā. Šāda laistīšana ir piemērota dažāda veida augiem un lietošana ir ļoti vienkārša, svarīgi ievērot norādījumus. Autonomie keramiskie pilinātāji – rūpes par augiem nekad nav bijušas tik vienkāršas!

Plēvju fiksatori

Pārklājot augus ar plēvi pavasarī vai rudenī, jārūpējas par stabilu fiksāciju. Plēves fiksatori ir izgatavoti no kvalitatīvas, izturīgas plastmasas, paredzēti plēves: polietilēna vai lauksaimniecības plēves piestiprināšanai pie metāla vai plastmasas stīpām vai caurulēm. Tādā veidā var izveidot siltumnīcu, audzētavu, kur augi ātrāk dīgst. Siltā gaisā augi ne tikai ātrāk uzdīgst, bet arī ir pasargāti no stipra vēja un lietus. Var aizsargāt pret kukaiņiem, putniem, dzīvniekiem, salnām. Ja tiek uzklāta agroplēve, audums nodrošina gaisa caurlaidību, apūdeņošanu un gaismas caurlaidību, tādējādi radot labvēlīgu mikroklimatu augu augšanas paātrināšanai. Mūsu interneta veikalā atradīsiet plēves fiksatoru trīs izmēros: ½" (piemērots 16 mm diametra caurulēm), ¾" (piemērots 20 mm diametra caurulēm) un 1" (piemērots 25 mm diametra caurulēm). Pateicoties šiem dārza piederumiem, jūs izveidosiet viegli kopjamu un uzstādāmu siltumnīcu par īpaši zemām izmaksām.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti