Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Daudzfunkcionāli kondicionieri – komforts jebkurā gadalaikā

Gaisa kondicionieris daudziem saistās tikai ar atvēsināšanos karstās vasaras dienās, bet tas nav pareizi. Modernie kondicionieri ir multifunkcionālas iekārtas, kas var būtiski uzlabot istabas mikroklimatu, padarot to komfortablu arī pavasarī, rudenī un ziemā. Izvēloties pareizo iekārtu, varēsiet to izmantot ne tikai telpas dzesēšanai, bet arī sildīšanai un gaisa mitruma līmeņa regulācijai.

Kondicionieris var būt uzticams palīgs visa gada garumā

Daudzi internetveikala gaisa1 kondicionieri ir atbilstoši Latvijas vajadzībām un var nodrošināt gan telpas dzesēšanas, gan apsildes funkcijas. Aukstās ziemās, kad mājoklim jau ir pieslēgta centralizētā apkures šis faktors var likties mazsvarīgs, taču vēsās rudens, pavasara vai pat vasaras dienās būs ļoti patīkami padarīt telpu siltāku un mājīgāku. Arī, atrodoties birojā un strādājot pie datora, darbs ritēs raitāk, ja telpā būs komfortabla temperatūra.

Tiem, kas seko līdzi elektrības patēriņam un vēlas maksimāli ietaupīt, ieteicams lietot kondicionieri telpas apsildei tikai tajos brīžos, kad kāds no mājiniekiem ir istabā. Tiesa, šis ieteikums attiecas uz jebkuru no elektriskajiem (radiators, ventilators) vai cita veida sildītājiem.

Mānīgais pavasaris un rudens

Pavasaris un rudens Latvijā bieži vien ir neparedzami ar mainīgām temperatūrām – vienu dienu var būt patīkami silti, bet nākamajā jau vēsi un mitri. Tāpat situācija var mainīties arī ne pa dienām, bet stundām. Kondicionieri šādos periodos ir labs risinājums, lai uzturētu vienmērīgu temperatūru.

Modernajos kondicionieros nereti ir aprīkoti ar termostatu, kas ļauj regulēt un uzturēt temperatūru ar precizitāti līdz vienam grādam. Tas nodrošina ne tikai komfortu, bet arī enerģijas efektivitāti, jo sistēma neļaus pārkurināt vai pārdzesēt telpu. Šāda ātra un precīza regulācija var būt īpaši noderīga ģimenēm ar bērniem vai vecākiem cilvēkiem, kuriem pēkšņas temperatūras izmaiņas var radīt stresu.

Gaisa mitruma kontrole un regulācija

Cilvēka labsajūtai ir šaura temperatūras un gaisa mitruma amplitūda. Mums nepatīk ne karsts un mitrs, ne auksts un mitrs gaiss. Abos variantos ir grūti elpot un nežūst drēbes, bet otrajā vēl var nosalt. Tā kā gaisa kondicioniera viena no primārajām funkcijām ir liekā gaisa mitruma savākšana, tas būs lielisks palīgs arī šādās dienās. Ja nopirksiet iekārtu, kurai papildus ir arī gaisa apsildes funkcija, varēsiet to izmantot arī kā sildītāju.

Gaisa temperatūras un mitruma regulācija arī palīdzēs cīnīties ar pelējumu, kas var izraisīt un pastiprināt dažādas veselības problēmas. Šis aspekts ir sevišķi svarīgs ģimenēm, kurās ir mazi bērni, vecāka gadagājuma cilvēki vai iemītnieki ar novājinātu imūnsistēmu, hroniskām sirds, asinsvadu un elpošanas sistēmas slimībām vai alerģijām.

Gaisa attīrīšana un kvalitātes uzlabošana

Kondicionieri nodrošina ne tikai temperatūras regulāciju, bet arī uzlabo iekštelpu gaisa kvalitāti, kas ir svarīgi visos gadalaikos. Pavasarī un vasarā, kad gaisā ir daudz ziedputekšņu un citu alergēnu, mūsdienu kondicionieri ar iebūvētiem filtriem palīdzēs attīrīt gaisu no daļiņām, tādējādi samazinot alerģiju risku. Tiem, kuri cieš no alerģijām, tas ir īpaši noderīgi.

Tiesa, ja vēlaties būtiski uzlabot gaisa kvalitāti, noderīgāk būs iegādāties iekārtas, kas paredzētas tieši šim mērķim. Gaisa attīrītāji ir aprīkoti ar HEPA filtriem un spēj savākt absolūti lielāko daļu gaisā esošā piesārņojuma mikrodaļiņas. Lai atrastu sev piemērotāko gaisa attīrītāju par pieņemamu cenu, varat ielūkoties e-veikala Gaisa1 plašajā preču katalogā.

Kondicioniera montāža aizņem vien pāris minūtes

Mobilo kondicionieru montāža ir ērts un vienkāršs process, kas neprasa sarežģītu uzstādīšanu vai profesionāļu palīdzību. Atšķirībā no stacionārām iekārtām, pārvietojamajiem kondicionieriem nav nepieciešama sienas urbšana vai pastāvīga uzstādīšana. Izpaliks arī nepieciešamība saskaņot iekārtas uzstādīšanu uz mājas sienas ar pašvaldību vai citiem daudzdzīvokļu mājas iedzīvotājiem. Galvenais ir nodrošināt pareizu gaisa izvadīšanu uz āru.

Kondicionierim līdzi nāk gofrēta caurule, kuras viens gals ir jāpiestiprina pie iekārtas, bet otrs jāizvada pa loga vai balkona durvju šķirbu. Lai āra gaiss nenāktu atpakaļ telpā ap loga vai durvju rāmi tiek uzmontēta elastīga blīve ar atveri gaisa caurulei. Blīves montāža ir vienkārša un vajadzības gadījumā to var ātri noņemt, lai varētu uzmontēt citā istabā vai noglabāt nākamajai reizei.

Daudzfunkcionāli kondicionieri kā ilgtermiņa investīcija

Kvalitatīva kondicioniera pirkums mūsdienās ir kļuvis daudz izdevīgāks kā pirms desmit gadiem. Tehnoloģijas ir gājušas uz priekšu un tagad modernās iekārtas ir energoefektīvākas, vizuāli pievilcīgākas un arī lētākas. Turklāt tieši nesezonā visbiežāk ir spēkā atlaides, kas ļauj nopirkt kondicionieri par samazinātu cenu.

Pārvietojamie jeb mobilie kondicionieri ir viegli uzstādāmi bez priekšzināšanām. Šī tipa iekārtas varat izmantot dzīvojamā istabā, bērnistabā, birojā vai paņem līdzi uz lauku māju. Arī mamma, tētis vai vecvecāki būs priecīgi, ja vasaras tveicīgākajās dienās aizvedīsiet viņiem gaisa kondicionieri.

Nopērkot kondicionieri, jūs ieguldāt naudu savā komfortā un dzīves kvalitātē. Uzticama iekārta kalpos ne vienu vien sezonu un iepriecinās jūsu ģimeni visa gada garumā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti