Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Informācija, kas tev noderēs, izvēloties video spēles

Video spēles sniedz iespēju ne tikai izklaidēties, bet arī mācīties un pavadīt laiku ar citiem cilvēkiem. Tas ir unikāls veids, kā paplašināt savu redzesloku, attīstīt problēmu risināšanas prasmes, nebaidīties no jauniem izaicinājumiem un domāšanas ārpus rāmjiem. Lai izvērtētu, kuras video spēles iegādāties, esam sagatavojuši tev vairākus padomus.

Ja tu video spēles izvēlies kādam citam, kuram ir vai nav spēļu konsoles, vienmēr veic priekšizpēti. Ir vairāki faktori, kas nosaka, vai spēle ir piemērota konkrētajam vecumam, tāpēc ja tavā sarakstā ir tikai viens spēles nosaukums, var gadīties, ka tev nāksies piedzīvot vilšanos.

Nav noslēpums, ka bērniem ļoti patīk spēlēt video spēles. Taču, ja tu esi vecāks, kurš plāno savai atvasei iegādāties spēli, ir vairākas lietas, kurām jāpievērš uzmanība, lai pārliecinātos, ka bērns patērē viņam atbilstošu saturu. Pirmkārt, noskaidro, vai spēle ir piemērota tavas atvases vecumposmam. Tāpat tev ir jānosaka laika ierobežojums, proti, cik stundas dienā bērns var pavadīt, spēlējot video spēles. Protams, ir svarīgi paskaidrot savam bērnam, kāda žanra spēles viņš drīkst vai nedrīkst spēlēt.

Pievērs uzmanību tam, cik daudz naudas tava atvase tērē video spēlēm. Kā zināms, šīs preces nav lētas, turklāt parasti spēlēm ir iespējams iegādāties papildinājumus. Lai bērns saprastu naudas nozīmi, nosaki viņam mēneša un gada limitu, kādu viņš var tērēt video spēlēm. Tāpat ir vērts parunāt ar savu atvasi par naudas pelnīšanu, tērēšanu un taupīšanu kopumā.

Labākais laiks, kad pirkt video spēles

Lai arī ir grūti precīzi noteikt, kurš būtu labākais laiks video spēļu iegādei, entuziasti atzīst, ka to ieteicams darīt sezonu brīvdienu laikā. Gan tradicionālie, gan interneta veikali šajā laikā piedāvā dažādas izdevīgas akcijas un atlaides. Tiesa, piemēram, interneta veikalā 220.lv akcijas un atlaides ir pieejamas regulāri, arī ārpus sezonālajām brīvdienām. Ir vērts ielūkoties, kādas video spēles un spēļu konsoles tur iespējams iegādāties.

Pērkot video spēles saviem bērniem, noskaidro viņu intereses! Mūsdienās ir pietiekami daudz spēļu, kuras vari uzdāvināt savai meitai, kurai, piemēram, patīk poniji, vai arī dēlam, kas aizraujas ar armijas spēlēm. Pastaigā pa veikaliem, apskati to piedāvājumu, vai arī izvēlies spēles internetā.

Lai saprastu, kuras spēles iegādāties, palasi to atsauksmes un aplūko video internetā. Bērni nereti spēles izvēlas pēc tā, kas attēlots uz to iepakojuma, taču ieteicams veikt padziļinātāku izpēti un palasīt informāciju, kāda ir pieejama par konkrēto spēli. Protams, vienmēr noder arī draugu, ģimenes locekļu, kolēģu utt. padomi.

Ja tev ir bērni, tu noteikti gribēsi iegādāties tādu video spēli, kas ir atbilstoša viņu vecumam. Lai izdarītu pareizo izvēli, aplūko ierobežojumu, kas attēlots uz spēles iepakojuma. Tāpat atceries, ka spēles, kurās attēlota vardarbība, tā ir lieta, no kuras labāk izvairīties.

Lai padarītu video spēļu pieredzi vēl aizraujošāku, izmēģini vairāku spēlētāju iespēju, iesaistot draugus un ģimeni. Lai arī, protams, spēlēšana vienatnē var būt pietiekami interesanta, darot to kopā ar jautru kompāniju, šī aktivitāte būs vēl interesantāka. Der zināt, ka mūsdienās daudzām spēlēm ir pieejama vairāku spēlētāju funkcija.

Grafika un scenārijs

Domā par jaunas spēles iegādi? Vispirms tev nepieciešams noskatīties video, lai saprastu, kāds ir spēles scenārijs, un tad tu varēsi izlemt, vai tas atbilst tam, ko vēlies. Tāpat spēļu entuziasti iesaka neskatīties oficiālos video “Youtube”, kurus veidojuši spēļu ražotāji, bet gan meklēt neatkarīgo lietotāju video, kas spēj sniegt objektīvāku viedokli un vērtējumu.

Iespējams, tu vēlies iegādāties sev vai kādam sev mīļam cilvēkam jaunu video spēli, taču šobrīd to nevari atļauties? Viens no risinājumiem ir savu veco spēļu pārdošana. Nav pārsteigums, ka daudziem spēlēšanas entuziastiem mājās ar laiku sakrājas daudz video spēļu, kuras vairs netiek izmantotas. Tā vietā, lai krātu putekļus, ievieto sludinājumus vietējās pirkšanas-pārdošanas grupās un sludinājumu portālos. Iespējams, kāds, kurš meklē tieši tādu spēli, kuru tu pārdod, būs ļoti priecīgs to iegādāties.

Ja tavs bērns vēlas spēlēt video spēles, meklē tādas, kuras palīdzētu viņam mācīties, attīstīties un apgūt jaunas prasmes. Klasiskās šaušanas spēles nesniegs tavai atvasei nekādu labumu, tā vietā viņa zemapziņā tiks iekodēta labvēlīga attieksme pret agresiju. Tas var ietekmēt bērna mentālo attīstību. Tā vietā labāk izvēlēties spēles, kurās nepieciešamas loģiskas spriešanas un problēmu risināšanas prasmes.

Ir grūti iedomāties vēl kādu aktivitāti, kas ļautu nokļūt pilnīgi citā – virtuālā pasaulē, sniedzot iespēju piedzīvot jaunas emocijas un gūt pieredzi. Lai arī kāda būtu tava vai tavas atvases iecienītākā video spēle, mēs ceram, ka tagad tu zināsi vairāk par to, kā izvēlēties spēles, lai tās spēlētāju ietekmētu pozitīvā veidā un palīdzētu apgūt ko jaunu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti