Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kā ceļot lēti? Mīti un patiesības par ceļošanu ar ierobežotu budžetu

Ceļojums var kļūt par vienu no dzīves lielākajiem piedzīvojumiem, taču bieži vien pastāv mīti, kas daudzus attur no sapņu atvaļinājuma plānošanas. "Kā ceļot lēti?" ir jautājums, kas mudina apgāzt maldīgus uzskatus par ceļošanu ar ierobežotu budžetu. Šajā rakstā mēs atmaskosim dažādus mītus un atklāsim, kā ceļot lēti, bet reizē arī gūt aizraujošu un kvalitatīvu pieredzi.

Mīts Nr.1: "Ceļot lēti nozīmē saņemt zemākas kvalitātes pieredzi”

Ir plaši izplatīts uzskats, ka budžeta ceļošana ir domāta tikai tiem, kam trūkst finansiālu līdzekļu, un ietaupot līdzekļus nav iespējams iegūt kvalitatīvu pieredzi. Patiesībā, budžeta ceļošana ir izvēle, kas balstās vairāk uz vērtībām un dzīvesveida izvēli, nevis uz finansiālo stāvokli.

Arvien vairāk cilvēku, neatkarīgi no viņu finansiālā stāvokļa, izvēlas budžeta ceļojumus, lai izbaudītu autentiskāku un bagātīgāku pieredzi. Ceļošana ar ierobežotu budžetu ļauj iepazīt galamērķus tuvāk un personiskāk, kā arī izvairoties no tūristu burzmām. Tā ir iespēja iepazīt vietējo kultūru, baudīt autentisku ēdienu, kā arī izpētīt mazāk populāras vietas, kas bieži netiek iekļautas tūristu maršrutos.

Budžeta ceļošana arī sniedz iespēju attīstīt plānošanas un problēmu risināšanas prasmes, kas ir vērtīga pieredze dzīvē kopumā. Tā ir iespēja mācīties, kā maksimāli izmantot pieejamos resursus, vienlaikus gūstot no tā prieku un izglītojot sevi.

Mīts Nr.2: "Ceļojot uz lielpilsētām nepieciešams liels budžets"

Vairums uzskata, ka lielās pilsētas, piemēram, Londona, Roma vai Barselona, ir dārgi galamērķi, un nepieciešami lieli iekrājumi, lai uz šīm vietām dotos ceļojumā. Lai gan vidējās cenas ietekmē ceļojuma izmaksas, tomēr šis ir maldīgs uzskats. Lielās pilsētās aktivitāšu, apmešanās vietu un ēdināšanas piedāvājums klāsts ir ļoti liels. Līdz ar to iespējas atradīsies gan tiem, kuri vēlas tērēt luksusa pakalpojumos, gan tiem, kas vēlas izbaudīt aizraujošu pieredzi ar ierobežotiem līdzekļiem.

Atvēlot pietiekami daudz laika rūpīgai izpētei un plānošanai, būsiet pārsteigti, cik daudz iespējams redzēt, neiztērējot lielu naudas summu. Piemēram, daudzās metropolēs ir bezmaksas apskates objekti  – muzeji, mākslas galerijas vai pat bezmaksas tūres. Izpētot dažādus ceļvežus un bloga rakstus, iespējams atrast informāciju par lētām ēdināšanas vietām, bezmaksas pasākumiem un izdevīgām sezonas atlaidēm. Tādējādi, ar gudru plānošanu un elastīgu pieeju, pat pasaules slavenākie galamērķi var kļūt pieejami par saprātīgu cenu.

Mīts Nr.3: “Ceļojumi ģimenēm vienmēr ir dārgi”

Tas ir mīts, ka ceļošana ar ģimeni automātiski nozīmē milzīgus tēriņus. Šis uzskats mēdz atturēt ģimenes no kopīgām atvaļinājuma brīvdienām. Tomēr patiesībā ir daudz veidu, kā plānot ģimenes ceļojumu, “neatstājot robu” ģimenes budžetā.

Pirmkārt, ir svarīgi meklēt īpašos piedāvājumus un akcijas, ko bieži piedāvā tūrisma aģentūras. Meklējot pēc atslēgvārdiem "ceļojumi ar bērniem” var atrast īpašas atlaides ģimenēm vai all-inclusive piedāvājumiem, kas samazina neplānotus izdevumus. Otrkārt, svarīga ir galamērķa izvēle – daudzi mazāk komerciāli galamērķi piedāvā lieliskas atpūtas iespējas par ievērojami zemākām cenām.

Ja tomēr ģimenes ceļojums tiek plānots paša spēkiem, noteikti var ietaupīt, izmantojot alternatīvas naktsmītnes. Piemēram, dzīvokļu īri caur tādām platformām kā Airbnb.com vai Agoda.com, kur nereti tās ir lētākas nekā maksājot par viesnīcu. Tāpat, atkarībā no izvēlētā galamērķa, atradīsiet bezmaksas vai cenas ziņā lētas aktivitāšu iespējas, piemēram, dabas takas, parkus un bezmaksas kultūras pasākumus. Arī vairums maksas aktivitātes bieži iekļauj atlaides ģimenēm, kas ļauj ceļot lēti un izdevīgi.

Mīts Nr.4: "Pēdējā brīža ceļojumi ir riskanti un neizdevīgi"

Šī nebūt nav taisnība – pēdējā brīža ceļojumi ir lielisks veids, kā ievērojami ietaupīt izmaksas un iegūt neaizmirstamus piedzīvojumus. Tomēr, šis prasa gatavību pieņemt ātrus lēmumus un būt elastīgam attiecībā uz galamērķi un datumiem.

Pēdējā brīža ceļojumi ik pa laikam tiek piedāvāti par izdevīgām cenām, jo tūrisma aģentūras un aviokompānijas vēlas aizpildīt brīvās vietas viesnīcās un lidojumos. Tas var nozīmēt izdevīgus piedāvājumus atpūtas ceļojumiem uz populārākajiem kūrortiem, bet ne vienmēr tādi ir pieejami.

Izvēloties šādu ceļošanas veidu, ieteicams veikt nelielu izpēti par galamērķi, lai izvairītos no iespējamām kultūras vai valodas barjerām, kā arī pārliecinātos par vīzu un pases derīguma termiņa prasībām.

Pēdējā brīža ceļojumi var būt ideāls risinājums tiem, kas meklē piedzīvojumus un nav piesaistīti stingram plānam. Tas var būt arī lielisks veids, kā izbaudīt luksusa pakalpojumus par daudz pieejamākām cenām.

Ceļo lēti kopā ar CeļojumuBode.lv

Neatkarīgi no tā, vai meklē piedzīvojumus vai mierīgu atpūtu, CeļojumuBode.lv piedāvājuma klāstā atradīsi ceļojumus, kas pielāgoti ceļotgribētājiem ar dažādiem budžetiem. Apmeklē mājaslapu CeļojumuBode.lv, lai atrastu sev piemērotu galamērķi, vai sazinieties ar mūsu ceļojumu speciālistiem, lai saņemtu personalizētus piedāvājumus un padomus. Neatliec savu sapņu ceļojumu uz vēlāku – sāc plānot jau šodien!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti