Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kā izvēlēties virtuālo hostingu, kas būtu drošs pret DDOS-uzbrukumiem

Mūsdienās, DDoS-uzbrukumi ir kļuvuši par lielāko draudu tīmekļa drošības jomā. Viens no minētā uzbrukuma mērķiem ir izslēgt sistēmu trafika pārmērīgās slodzes dēļ, kā arī citas izraisītas problēmas. Katru mēnesi kompānijas un uzņēmumi visā pasaulē saskaras ar DDoS uzbrukumiem, kas apdraud kompānijas un uzņēmumus visās nozarēs. Šādi uzbrukumi var novest pie tīkla ražotspējas samazināšanas, kā arī pie kritiskās infrastruktūras pilnīgās apstāšanās. Uzbrucēji var izmantot dažādus motīvus, sākot ar tehniskiem traucējumiem pakalpojumu sniegšanā, līdz par virtuālai spiegošanai un kiberkariem.

Fakts, ka DDoS-uzbrukumus ir samērā viegli realizēt, ir viens no iemesliem, kāpēc tie ir tik ļoti izplatīti. Šīs uzbrukumu veids kļūst par pievilcīgu kibernoziedzniekiem visās pasaules malās. Neatkarīgi no Jūsu biznesa mērogiem – vai tā būtu neliela firma, vai arī milzīgs internacionālais konglomerāts – Jūsu tiešsaistes pakalpojumi, tādi kā elektroniskais pasts, tīmekļa vietnes un citi resursi, var būt palēnināti vai pilnībā bloķēti DDoS-uzbrukumu rezultātā. 

Pastāv divi galvenie DDoS-uzbrukumu tipi: plaši uzbrukumi un uzbrukumi lietišķajā līmenī, kas zināmi arī ar nosaukumu “uzbrukumi pēc protokola”.

Plaši uzbrukumi ietver sevī lielu pieprasījumu skaitu sūtīšanu, kas pārslogo un piesārņo serveri. Visiem hostinga pakalpojumiem ir savi ierobežojumi gan caurlaides spējas ziņā, gan arī skaitļošanas jaudas ziņā. Ja pieprasījumu skaits pārsniedz servera iespējas, tas var novest pie neiespējamības apstrādāt jaunus pieprasījumus, kas, savukārt, noved pie tīmekļa vietnes darbības traucējuma (pārtraukuma) vai tā ražotspējas pasliktināšanas. Tas bieži vien notiek SYN-flood rezultātā.

DDoS-uzbrukumi var būt vērsti ne tikai pret tīmekļa vietnēm kopumā, bet arī pret dažādiem servisiem, kas ir pieslēgti Internetam, piemēram, čata servisu, sociālām platformām, banku pakalpojumiem, mobilām aplikācijām un spēļu serveri. Otrais uzbrukumu tips ir sarežģītāks un izpaužas kā ilgstoša nelielu datu pakotņu sūtīšana uz serveri, kas beigās ietekmē servera drošību un tā spēju apstrādāt jaunus pieprasījumus.

Tīmekļa vietnes darbības apstāšanas – acīmredzamākais DDoS uzbrukuma rezultāts,  kas rodas, jo tīmekļa vietne ir pārslogota un tā pārtrauc savu darbību. Šīs ir mākslīgā trafika plūsma, kas var izraisīt serveru pārslodzi un samazināt savienojuma caurlaides spēju.

DDoS-uzbrukums var samazināt arī Jūsu tīmekļa vietnes aizsardzības un drošības rīku efektivitāti, veidojot jaunus ceļus hakeriem, kas var pieslēgties Jūsu sistēmai un nozagt korporatīvus datus. Kompānijas, kas nodrošina visu tīmekļa vietņu pieejamību lietotājiem visu diennakti, viegli var zaudēt savus klientus arī īslaicīgu traucējumu rezultātā.

Atjaunošanas darbi pēc DDoS-uzbrukuma var prasīt ne tikai laiku, bet arī papildus finanšu izdevumus. Atsevišķos gadījumos rodas nepieciešamība pilnībā pārbūvēt tīmekļa vietni, it īpaši, ja ir nodarīti zaudējumi, ko nav iespējams atlīdzināt un atjaunot. Tehniskie izdevumi arī ir visai lieli – lai atjaunotu darbību pēc nopietnā uzbrukuma ir nepieciešams izmantot rezerves sistēmas, kas prasa papildus laiku, finanšu un kvalificētu speciālistu esamību.

DDoS-uzbrukumi var tikt izmantoti arī kā iemesls šantāžai, piemēram, ar prasību izmaksāt naudu, lai uzbrukums tiktu apturēts. Tie var izpausties arī kā paralēlo kiberuzbrukumu daļa, ieskaitot vīrusus-šifrētājus un korporatīvo datu zagšanu,

Viens no efektīvākajiem risinājumiem, kas tiek izmantots, lai neitralizētu uzbrukumus – ir drošā hostinga pakalpojumu sniedzēja izvēle, piemēram, Zomro. ŠEIT kombinācijā ar kvalitatīvu aizsardzību, ievērojami tiek samazināta draudu varbūtība, kas pozitīvi ietekmē Jūsu biznesa stabilitāti.

Izvēloties hostingu ar aizsardzību pret DDoS uzbrukumiem, ir nepieciešams ņemt vērā vairākus atslēgas momentus, tādus kā:

  1. Caurlaides spēja: tai ir jābūt pietiekamai, lai tīmekļa vietne apstrādātu visu ienākošo trafiku, neietekmējot tīmekļa vietnes funkcionalitāti 
  2. Konfigurācija: iespēja būt elastīgam. Ir svarīgi, lai Jūsu projekts varētu tikt paplašināts, sekojot līdzi vajadzībām, piemēram, sezonas izpārdošanas, aktīvā reklāma un lietotāju skaita palielināšanās. 
  3. IP adrese: izdalītā vai kopīgā. Izdalītās aizsargātās IP adreses izmantošana palīdz izvairīties no problēmām, kas saistītas ar uzbrukumiem “kaimiņos” esošām tīmekļa vietnēm.
  4. Diennakts tehniskais atbalsts ārkārtas situāciju risināšanai. Šīs ir kritiski svarīgs faktors, kas liecina par to, ka hostinga pakalpojumu sniedzējs ir orientēts uz klientiem.

Pilnībā izvairīties un pasargāties no DDoS-uzbrukumiem mūsdienu tiešsaistes telpā nav iespējams, toties sagatavoties un pareizi izmantojot profesionālus aizsardzības līdzekļus, gan ārējos, gan arī iekšējos, var ievērojami samazināt riskus. Tādu pasākumu pielietošana palīdz filtrēt visu ienākošo trafiku, laižot cauri tikai leģitīmus pieprasījumus no reāliem lietotājiem, savukārt automātiskie botu ģenerētie pieprasījumi tiek preventīvi bloķēti automātiski.

Tādējādi, profesionālu aizsardzības līdzekļu izmantošana mazina DDoS-uzbrukumu radītos postījumus un novērš nopietnus traucējumus tīmekļa vietnes normālajā darbībā. Diemžēl, nepastāv viens universālais risinājums, kas garantētu 100% aizsardzību pret DDoS-uzbrukumiem, jo hakeri nemitīgi uzlabo un pilnveido savas metodes. Tomēr, ievērojot iepriekš minētās rekomendācijas, ir iespējams ievērojami samazināt iespējamos zaudējumus un riskus, kas rodas DDOS-uzbrukumu rezultātā. Vairāku kompāniju pieredze apliecina to, cik svarīgi ir izvēlēties hostinga pakalpojumu sniedzēju, kas nodrošina drošas aizsardzības garantijas pret DDos-uzbrukumiem un citiem mūsdienu draudiem. Operatīvais un pareizais tehniskais atbalsts, kā arī analītisko rīku pieejamība administratīvajā joslā – ir galvenie faktori, ko nepieciešams izvērtēt un ņemt vērā, izvēloties pakalpojumu sniedzēju. Servera īre ar aizsardzības funkciju pret DDoS-uzbrukumiem, kompānijā Zomro, var palīdzēt samazināt izdevumus aprīkojuma apkalpošanai, Jūs tiekat atbrīvots no nepieciešamības uzturēt profilētus speciālistus, kas nodrošinātu IT-infrastruktūras drošību, kā arī iegūstat pieeju drošai aizsardzībai pret uzbrukumiem un to sekām.

 



 
 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti