Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Kā uzlabot savu finanšu situāciju ar efektīviem finanšu risinājumiem?

Finansēm mūsdienās ir ļoti būtiska nozīme, tā kā no tām tiešā veidā atkarīgas mūsu iespējas un labklājība. Jo ātrāk sāksiet rūpēties par savu finanšu situāciju, jo labāk, tomēr doma par to, kā uzlabot savu finanšu situāciju, var būt biedējoša. Patiesībā, izmantojot efektīvus finanšu risinājumus, uzlabot finanšu situāciju nevajadzētu būt sarežģītam uzdevumam, kas sagādā pamatīgas galvassāpes – lūk, pāris padomi, kā to paveikt

Budžeta plānošana

Budžets ne tikai palīdzēs izvērtēt tērēšanās paradumus, bet arī atrast labākos veidus, kā tos mainīt, lai varētu sasniegt finanšu mērķus. Lai izveidotu budžetu, sākumā rīkojieties sekojoši – apkopojiet visus savus ienākumus un izdevumus par vismaz 3 mēnešu periodu! Pēc tam sadaliet visus izdevumus 3-4 kategorijās un mēģiniet saprast, kurās kategorijās turpmāk varētu tērēt mazāk.

Papildu tam, lai laika gaitā varētu izsekot progresu, nosakiet gan īstermiņa, gan ilgtermiņa finanšu mērķus! Tomēr nepārspīlējiet – neizvirziet vairāk par 2 īstermiņa un 2 ilgtermiņa mērķiem, pretējā gadījumā var rasties situācija, kad vienlaicīgi aktīvi darbojaties pie daudzu mērķu sasniegšanas, taču galu galā nesasniedzat nevienu no tiem. Īstermiņa mērķu piemēri: auto iegāde; drošības spilvena izveide; nekustamā īpašuma labiekārtošana. Ilgtermiņa mērķu piemēri: nekustamā īpašuma iegāde; uzkrājuma izveide bērnu izglītībai; uzņēmējdarbības attīstīšana.  

Atbrīvošanās no parādsaistībām

Kamēr vien Jums ir aktīvas parādsaistības, Jūsu budžetam ir zināms slogs, tādēļ Jūsu galvenais finanšu mērķis tādā gadījumā ir atbrīvošanās no parādsaistībām. Pie citiem finanšu mērķiem varēsiet sākt darboties tad, kad parādsaistības būs pilnībā atmaksātas! Lai varētu efektīvi atbrīvoties no esošajām parādsaistībām, izveidojiet konkrētu plānu: kad, kam un cik daudz iemaksas veiksiet. Apdomājiet tādu iespēju kā visu kredītu avpienošana vienā, kas var ne tikai palīdzēt samazināt ikmēneša maksājuma apjomu un ikmēneša budžeta slogu, bet arī ievērojami atvieglot parādsaistību pārvaldību un piedāvāt izdevīgākus nosacījumus, samazinot kopējo atmaksājamo summu.

Uzkrājuma veidošana

Vēl viens ļoti svarīgs solis, kā uzlabot savu finanšu situāciju, ir uzkrājuma veidošana. Turklāt nav svarīgi, cik lielu naudas summu varat atļauties atlikt malā – svarīgāk par naudas summas apjomu ir tas, lai tā tiktu atlikta malā regulāri. Laba doma ir, piemēram, izmantot tādu iespēju kā automātiskais maksājums internetbankā, regulāri papildinot krājkontu – tādā veidā izvairīsieties no bieži sastopamas problēmas, kad gluži vienkārši tiek aizmirsts atlikt malā konkrēto naudas summu. Atcerieties, ka vieglāk izveidot uzkrājumu tad, ja Jums ir konkrēts mērķis, tādēļ sākumā nosakiet, kādēļ Jums nepieciešams uzkrājums, savukārt pēc tam nosakiet vēlamo uzkrājuma apjomu un laika posmu, kurā to plānots izveidot!

Investīciju veikšana

Pastāv populārs uzskats, ka investēšana ir paredzēta tikai turīgiem cilvēkiem, tā ir sarežģīta un tā visbiežāk noved pie pamatīgiem finanšu zaudējumiem. Tomēr pastāv dažādi veidi, kur un kā investēt, un investēšana ne vienmēr nozīmē pilna laika darbu, rūpīgi analizējot tirgus datus un riskējot ar lielām naudas summām. Sāciet ar mazumiņu, piemēram, veicot kaut 1 EUR ieguldījumu kādā no bankas fondiem! Veltiet laiku, lai izprastu, ko nozīmē investēšana un kā darbojas investīciju tirgi, jo, investējot pārdomāti un gudri, iespējams ļoti pozitīvi uzlabot savu finanšu situāciju.

Finanšu izglītības iegūšana

Vienmēr laba doma ir finanšu izglītības iegūšana, turklāt tas nenozīmē studijas augstskolā vairāku gadu garumā – sākumā varat, piemēram, izlasīt kādu grāmatu vai noklausīties kādu lekciju kursu par personīgā budžeta pārvaldību. Apdomājiet, kas ir Jūsu finanšu ‘’klupšanas akmens’’ un kādas tēmas Jums varētu būt aktuālas, lai varētu uzlabot savu finanšu situāciju! Mūsdienās pieejami neskaitāmi bezmaksas resursi, kuru apgūšana ilgtermiņā noteikti atmaksāsies. Ja jūtat, ka nepieciešama palīdzība, lai uzlabotu savu finanšu situāciju, varat vērsties pie uzticama finanšu konsultanta, tomēr tādā gadījumā iesakām rūpīgi apskatīt atsauksmes par izvēlēto speciālistu!

Mūsdienīgu rīku izmantošana

Pateicoties tehnoloģiju attīstībai, mūsdienās pieejami daudz un dažādi rīki, kas var palīdzēt uzlabot finanšu situāciju. Izmēģiniet, piemēram, kādu budžeta plānošanas aplikāciju, kā You need a budget vai Goodbudget. Lielāko daļu izdevumu mēdz sastādīt tieši spontāni pirkumi, taču nu ir pieejams mūsdienīgs risinājums – aplikācija Our Groceries Shoping List, kas piedāvā izveidot iepirkumu sarakstu, kuru var ērti sinhronizēt ar pārējiem ģimenes locekļiem.

 

 

Augstāk esam apkopojuši vairākus efektīvus finanšu risinājumus, kas var palīdzēt uzlabot finanšu situāciju, tomēr diemžēl dzīvē ne vienmēr viss norit pēc plāna. Var būt situācijas, kurās nepieciešami ātri finanšu risinājumi, un tādās situācijās var palīdzēt Latkredits.lv, kur pieejama aizdevumu salīdzināšana dažādām vajadzībām un situācijām, t.sk. aizdevums ar sliktu kredītvēsturi.

 

Tomēr atgādinām, ka ikviens aizdevums ir nopietnas saistības, tādēļ rūpīgi apdomājiet aizdevuma vajadzību, piemērotību situācijai, kā arī savas iespējas aizdevumu godprātīgi atmaksāt – jo īpaši, aizņemoties ar sliktu kredītvēsturi.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti