Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kafijas automāti un to kopšana: kas par to ir jāzina?

Ikviens kafijas cienītājs vēlas baudīt aromātisku un garšām piesātinātu dzērienu. Lai to varētu izdarīt mājas apstākļos un tad, kad vien sirds kāro, ir nepieciešams ne vien kafijas automāts, bet arī regulāri jāveic tā apkope. Raksta turpinājumā uzzini, ko darīt, lai paildzinātu ierīces kalpošanas ilgumu un kā to pareizi kopt!

Kāpēc ir nepieciešams tīrīt kafijas automātus?

Kafijas automāti, tāpat kā pārējā sadzīves tehnika, prasa zināmas rūpes. Jāņem vērā, ka ikreiz, kad tiek pagatavota tase kafijas, daļa no pupiņās esošās eļļas uzkrājas ierīces portafiltros. Līdz ar to, ja aparāts netiek tīrīts, iecienītais kafijas dzēriens var kļūt rūgtenāks, ar nepatīkamu deguma piegaršu. Arī nosēdumi, kas veidojas uz kafijas pagatavošanas bloka un piena sistēmā, var padarīt kafiju pagalam nebaudāmu.

Kā veikt aparāta tīrīšanu?

Iegādājoties kafijas pagatavošanas ierīci, iesakām rūpīgi izlasīt instrukciju par pareizu tās kopšanu vai vaicāt par to konsultantam vietā, kur tā iegādāta. Jāatceras, ka pusautomātiskie un automātiskie kafijas automāti prasa vairāk pūļu un to apkopes process ir laikietilpīgāks, salīdzinot ar kafijas kapsulu aparātiem, kurus nepieciešams tikai atkaļķot. Taču labā ziņa – jaunākie modeļi jau ir aprīkoti ar pašattīrīšanās programmu, kas atvieglo rūpes par tiem.

Atkaļķo

Kafijas pagatavošana nav iedomājama bez ūdens, taču diemžēl tas var radīt negatīvu ietekmi, pasliktinot ierīces veiktspēju un samazinot tās kalpošanas ilgumu. Lai tā nenotiktu, jāveic atkaļķošana, par ko, visticamāk, kafijas aparāts pats Tevi brīdinās. Šim nolūkam ir jāizmanto speciāls kafijas automātu atkaļķotājs. Rūpējoties par dabu un vidi sev apkārt, var iegādāties līdzekļus, kas izgatavoti no dabīgām un nekaitīgām izejvielām. Tie spēj efektīvi likvidēt kaļķakmeni, tādējādi saglabājot nevainojamu ierīces darbību. Vēl var izmantot arī speciālās tīrīšanas tabletes kafijas automātiem – ieteicams tādas, kas piemērotas konkrētā ražotāja aparātiem.

Veic apkopi

Katras dienas noslēgumā, kad iecienītākie kafijas dzērieni jau nobaudīti, laiks parūpēties par pašu kafijas automātu. Lai izvairītos no pelējuma sēnes un citu nevēlamu mikroorganismu ieperināšanos aparātā, rūpīgi iztīri un iztukšo gan kafijas biezumu uzglabāšanas kasti, gan arī notekpaplāti.

Neaizmirsti arī par pagatavošanas bloka tīrīšanu. Optimāli to būtu jāveic 1 vai 2 reizes mēnesī, taču viss ir atkarīgs no ierīces lietošanas biežuma.

Nomaini ūdensfiltru

Atceries, ka ūdens filtra maiņa ir obligāta un to ir jāveic visai regulāri – aptuveni reizi 2 mēnešos – īpaši tad, ja kafijas pagatavošanai izmanto augstas cietības pakāpes ūdeni. Ja vēlies noskaidrot, kāda ir Tava ūdens cietības pakāpe, jāizmanto ūdens cietības testeris. Indikatoru nepieciešams iemērkt ūdenī vien uz pāris sekundēm un aptuveni minūtes laikā saņemsi testa rezultātus.

Iztīri piena sistēmu

Ja Tavs kafijas automāts ir aprīkots ar piena sistēmu, neaizmirsti iztīrīt arī to. Ierīcē uzkrājušās piena paliekas var ietekmēt ne vien pagatavotā dzēriena garšu, bet arī sliktāk veikt putošanu. Piena sistēmu skalo zem tekoša ūdens, turklāt dari to katru dienu (karstā laikā – pat 2 reizes dienā). Labāka rezultāta sasniegšanai talkā var nākt piena sistēmas tīrītāji.

Kafijas automāti ir gluži kā mūsu personīgie baristas, taču, lai tie spētu pilnvērtīgi funkcionēt, nepieciešama apkope. Lai šo darbu padarītu vienkāršāku, CoffeeGuru internetveikalā ir iespējams iegādāties dažādus automātu kopšanas līdzekļus. Pasūtot preces internetā, tās tiks piegādātas jau 1 līdz 2 darba dienu laikā. Ieskaties un uzzini vairāk!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

4 biežāk pieļautās kļūdas, rakstot CV

Laba un kvalitatīva CV izveidošana aizņem laiku - procesa laikā ir tik daudz nianšu pie kā jāpiedomā. Iepazīstieties ar četrām biežāk pieļautajām kļūdām, rakstot CV un paturiet tās prātā, lai nākamrei...

Saules paneļi: Kas jāzina pirms iegādes?

Saules paneļi ir šobrīd populārs risinājums, kas ļauj gan samazināt ar elektroenerģiju saistītās izmaksas, gan rūpēties par vidi. Taču, lai saules paneļu sistēmas uzstādīšanā ieguldītais patiešā...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti