Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 18. septembris
Liesma, Elita, Alita

Lāzerepilācija – biežāk uzdotie jautājumi

Mūsdienās lāzerepilācija ir viena no pieprasītākajām skaistumkopšanas procedūrām, ar kuras palīdzību iespējams teju pilnībā atbrīvoties no nevēlamajiem matiņiem. Augsti efektīvs un ilgstošs rezultāts, minimāls diskomforts un ādas stāvokļa un izskata uzlabojums – šie ir procedūras galvenie plusi.

Pateicoties lāzerepilācijas popularitātei, šobrīd šo pakalpojumu piedāvā lielākā daļa skaistumkopšanas saloni, taču pirms procedūras veikšanas, svarīgi izprast lāzerepilācijas norisi, lai procedūra būtu ne tikai efektīva, bet arī droša.

Kā sagatavoties lāzerepilācijai, cik ilgs ir procedūras kurss efektīvam rezultātam, vai tiešām iespējams atbrīvoties no liekajiem matiņiem uz visiem laikiem – uz šiem un citiem biežāk uzdotajiem jautājumiem atbild Veselības un skaistuma centra Adoria lāzerepilācijas meistare, kosmētiķe Sintija Vēciņa.

Perfekti gluda un kopta āda: svarīgākais par lāzerepilāciju

Lāzerepilācija ir salīdzinoši jauna procedūra, kas skaistumkopšanas jomā sākta pielietot aptuveni 90. gadu beigās, taču tieši pēdējās desmitgades straujās tehnoloģiju attīstības rezultātā attīstījusies arī lāzerepilācijā pielietotā tehnoloģija, nodrošinot krietni efektīvākus procedūras rezultātus.

Lāzerepilācija tiek veikta ar profesionālu lāzerierīci, kas izmanto augstas precizitātes lāzera tehnoloģiju. Spēcīgs, precīzi noregulēts gaismas impulss tiek selektīvi virzīts uz matu folikuliem, kur tas tiek absorbēts. Gaismas impulsa iedarbības rezultātā matu folikuli tiek termiski traumēti – jaunie matiņi ataug plānāki un mazākā apjomā.

Šai matiņu likvidēšanas metodei ir arī citi plusi. Tā kā āda vairs netiek mehāniski traumēta matiņus likvidējot ar skuvekli, elektroepilatoru vai citām metodēm, tiek novērsta matiņu ieaugšanas problēma, ādas kairinājums un nieze. Āda kļūst gludāka, iegūst koptāku izskatu.

Biežāk uzdotie jautājumi par lāzerepilāciju: atbild speciālists

Lai gan lāzerepilācija ir plaši pieejama un pieprasīta procedūra, tomēr pirms kursa uzsākšanas, vēl aizvien daļa klientu šaubās par metodes efektivitāti un drošību. Tāpēc pirms lemt par metodes piemērotību, vērts uzzināt vairāk par to, kā tad īsti notiek pati procedūra, kā tai sagatavoties un saņemt atbildes uz citiem svarīgiem jautājumiem.

1.Ar kādu diskomfortu jārēķinās procedūras laikā?

Viens no biežākajiem jautājumiem, kas tiek uzdots pirms kursa uzsākšanas, – vai un cik sāpīga ir lāzerepilācijas norise? Pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, jaunākie lāzerierīču modeļi ir aprīkoti ar efektīvām atsāpināšanas tehnoloģijām, piemēram, aukstā gaisa plūsmu, kas palīdz novērst diskomfortu procedūras laikā.

Arī Veselības un skaistuma centra Adoria skaistumkopšanas kabinets aprīkots ar jaunākās paaudzes lāzerepilātoru, kas nodrošina ne tikai efektīvāku rezultātu, bet krietni patīkamāku procedūras gaitu. Tomēr sāpju slieksnis katram ir individuāls, turklāt jārēķinās ar to, ka ķermeņa zonās, kur āda ir plānāka, piemēram uz sejas vai bikini zonā, iespējama nedaudz lielāka ādas jutība.

2.Vai no liekajiem matiņiem iespējams atbrīvoties pilnībā?

Lai sasniegtu optimālus rezultātus, nepieciešams veikt pilnu lāzerepilācijas kursu, kas katram klientam tiek noteikts individuāli. Atkarībā no ādas un matiņu tipa, lai pilnībā atbrīvotos no liekā apmatojuma, var būt nepieciešamas 6–12 procedūras, kas tiek veiktas 4–8 nedēļu intervālā.

Veicot pilnu kursu, tiek iznīcināti gan matiņi, kas ir pirmajā jeb aktīvajā augšanas fāzē, gan matiņi, kas procedūras sākumposmā ir bijuši 2. un 3. jeb latentajā augšanas fāzē, kas var ilgt vairākus mēnešus. Jau pēc pirmajām procedūrām matiņi ataugt plānāki, gaišāki un trauslāki, un pēc aptuveni 4–5 procedūrām matiņi sāk pamazām izkrist.

3.Vai matiņi neataug?

Veicot pilnu lāzerepilācijas kursu, matiņu ataugšana vairs praktiski nenotiek. Taču, atkarībā individuālā ādas un matiņu tipa, aptuveni 1–2 reizes gadā var būt nepieciešams veikt efektu uzturošo procedūru.

4.Vai lāzerepilācija ir veselībai nekaitīga?

Lāzerepilācijas pielietošana kosmetoloģijā ir atzīta par drošu un veselībai nekaitīgu metodi. Taču procedūru drīkst veikt tikai pie sertificēta meistara, kas ir saņēmis kvalifikāciju pakalpojuma sniegšanai. Tāpēc pirms kursa uzsākšanas, noteikti vēlams pārliecināties par meistara pieredzi un kvalifikāciju apstiprinošu dokumentāciju.

5.Vai lāzerepilāciju drīkst veikt grūtnieces?

Tāpat kā lielākajai daļai estētiskās kosmetoloģijas procedūrām, piemēram, botulīna injekcijām, mezoterpijai, biorevitalizācijai un citām, arī lāzerepilācijai ir noteiktas kontrindikācijas.

Viena no tām – grūtniecība un bērniņa zīdīšanas periods. Tā kā šajā periodā vērojamas straujas hormonālās izmaiņas sievietes organismā, procedūras efekts nav prognozējams. Turklāt grūtniecēm un jaunajām māmiņām bērniņa zīdīšanas laikā tiek novērota pastiprināt ādas jutība, līdz ar to procedūra var sagādāt lielu diskomfortu.

6.Kā jāveic ādas kopšana procedūras starplaikos?

Svarīgākais, kas jāatceras pirms došanās uz procedūru – apstrādes zonā matiņiem jābūt noskūtiem. Vaksācija, elektroepilācija vai depilācija procedūras starplaikos nav atļauta un matiņus drīkst likvidēt tikai ar skuvekli.

Aptuveni 2 nedēļas pēc lāzerepilācijas ieteicams izvairīties no solārija apmeklējumiem un sargāt ādu no tiešiem saules stariem, tāpat 2–3 dienas nav ieteicami pirts un baseina apmeklējumi. Lai mazinātu ādas kairinājumu, nedēļu pēc procedūras jāizvairās no kairinošu līdzekļu, piemēram, skrubju vai pīlingu lietošanas. Procedūras starplaikos ādu ieteicams kopt ar vieglas tekstūras, mitrinošiem kosmētiskajiem līdzekļiem.

Droši un efektīvi: lāzerepilācija Veselības un skaistuma centrā Adoria

Uztici rūpes par savu skaistumu pieredzējušiem speciālistiem! Lāzerepilācija ar jaunākās paaudzes lāzerierīci Veselības un skaistuma centrā Adoria, Rīgā, A. Čaka ielā 70–3. Ienāc adoria.lv, un piesaki savu vizīti jau tagad!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Navigācija kriptovalūtu regulējumos

Tā kā kriptovalūtu popularitāte un ietekme ir pieaugusi, valdības un regulējošās iestādes visā pasaulē ir centušās izveidot sistēmu, lai pārraudzītu to izmantošanu.

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti