Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Pieci apdrošināšanas produkti, kurus iegādāties, lai veicinātu sirdsmieru

Justies droši esam pelnījuši visi, taču no dažādām ķibelēm un nebūšanām diemžēl neesam pasargāti. Apdrošināšana ir viena no iespējām, kā mazināt satraukumu un gūt sirdsmieru, nokļūstot neparedzamās situācijās. Kādi apdrošināšanas veidi un risku segumi ir vispopulārākie, un kāpēc labākā izvēle ir Gjensidige? Noskaidro raksta turpinājumā!

Finansiālais “drošības spilvens” visām dzīves situācijām

Nopludināts dzīvoklis, aizkavējies reiss, pēkšņa nepieciešamība pēc medicīniskās palīdzības, atrodoties ceļojumā, vai iekļūšana ceļu satiksmes negadījumā ir tikai dažas no situācijām, kas var atgadīties ar katru no mums. Lai arī nav iespējams nodrošināties pret pilnīgi visiem riskiem, tomēr daudzos gadījumos var mazināt to ietekmi. Kā? Izvēloties atbilstošo apdrošināšanas polises veidu un risku segumu!

Ceļošana bez raizēm

Ilgi gaidītais atvaļinājums var izrādīties ne tāds, kā cerēts īpaši tad, ja aizkavējas reiss, tas tiek atcelts pavisam vai ir gadījies nozaudēt bagāžu. Šādi atgadījumi var sabojāt visu ceļotprieku, tāpēc labākais risinājums ir ceļojumu apdrošināšana, kas kompensē:

  • medicīnisko izdevumu segšanu, tajā skaitā neatliekamo medicīnisko palīdzību, ārstu konsultācijas, izmeklējumus un citas medicīniskas manipulācijas;
  • repatriācijas izdevumus personas nogādāšanai uz mītnes zemi;
  • pirmās nepieciešamības higiēnas preces, kā arī klimatam atbilstošu apģērbu bagāžas aizkavēšanās gadījumā;
  • izdevumu atlīdzināšanu bagāžas satura vērtībā, ja tā ir nozaudēta;
  • ēdienreižu un viesnīcas izdevumu segšanu, transporta nodrošināšanu uz/no viesnīcas gadījumā, ja reiss aizkavējas ilgāk par 4 stundām;
  • civiltiesisko atbildību, ja netīši tikusi sabojāta otras personas manta vai nodarīti miesas bojājumi;
  • izdevumus par nozaudētu vai nozagtu sporta inventāru u.c..

Drošība uz ceļa un sirdsmiers par savu transportlīdzekli

OCTA jeb obligātā civiltiesiskā transportlīdzekļu apdrošināšana ir vajadzīga pilnīgi visiem sauszemes motorizētajiem transportlīdzekļiem, kas reģistrējami vai ir reģistrēti Latvijā. Ja šīs apdrošināšanas nav, ceļu satiksmē piedalīties aizliegts.

OCTA apdrošināšana atlīdzina: 

  • cietušās personas transportlīdzeklim un nekustamajam īpašumam radītos bojājumus, tajā skaitā sedz izdevumus par remontdarbiem;
  • ceļa infrastruktūrai nodarīto kaitējumu;
  • cietušās personas ārstēšanas izdevumus, darbnespēju vai izmaksā kompensāciju nāves gadījumā. 

Apdrošināšanas polisi ir iespējams noformēt uz 1, 3, 6, 9 vai 12 mēnešu periodu.

Gjensidige standartlīguma OCTA polise ir spēkā Eiropas Ekonomiskajā zonā (EEZ), Šveicē, Serbijā, Andorā, Bosnijā un Hercegovinā, Lielbritānijā un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē un Melnkalnē.

Papildu drošībai ir vērts apsvērt domu arī par KASKO (brīvprātīgā sauszemes transportlīdzekļu apdrošināšana) iegādi. Atšķirībā no OCTA, kas apdrošina Tavu civiltiesisko atbildību un kompensē zaudējumus, kas trešajai pusei radušies Tavu darbību rezultātā, KASKO apdrošināšana segs zaudējumus, kas radušies Tev – pat tad, ja negadījumu esi izraisījis pats.

KASKO polises ietvaros tiek apdrošināti dažādi riski:

  • transportlīdzekļa bojājumi, iekļūstot ceļu satiksmes negadījumā;
  • transportlīdzekļa eksplozija vai aizdegšanās;
  • dabas stihiju un dzīvnieku izraisīts kaitējums;
  • auto apzagšana vai nozagšana un citi riski. 

Droša uzturēšanās mājoklī

Mājoklī pavadām ļoti daudz laika, tāpēc ir svarīgi, lai tajā būtu droši un patīkami uzturēties. Diemžēl dažādi ārējie apstākļi miera oāzi var pārvērst par vietu, no kuras ātrāk gribas tikt prom. Lai tā nenotiktu, apdrošini savu mājokli, jau laikus pasargājoties no neparedzamiem izdevumiem, kas nereti sasniedz ļoti iespaidīgas summas pat vairāku tūkstošu eiro apmērā.

Gjensidige mājokļa apdrošināšana parūpēsies par to, lai Tavās mājās vienmēr būtu tikai saulaini un patīkami laikapstākļi. Biežāk sastopamie negadījumi, no kuriem pasargās mājokļa apdrošināšanas polise:

  • ugunsgrēka radīti postījumi;
  • dabas stihijas postījumi, piemēram, vētras laikā uzkritis koks uz Tavas mājas jumta;
  • ūdens vada avārija;
  • lietus un sniega iekļūšana telpās caur ēkas konstrukcijām;
  • elektrisko parādību (piemēram, zibens netiešs spēriens) izraisīti bojājumi elektroierīcēm;
  • mantas zādzība;
  • nejauši nodarīts kaitējums trešajai pusei, piemēram, ja appludināts kaimiņa dzīvoklis.

Sirdsmiers par savu veselību un dzīvību

Veselība un dzīvība ir katra cilvēka lielākā vērtība, tādēļ svarīgi, lai tā būtu apdrošināta. Nelaimes gadījumu apdrošināšana sniedz iespēju parūpēties ne tikai par sevi, bet arī saviem mīļajiem – vecākiem, bērniem, laulāto dzīvesbiedru. Šī apdrošināšana ietver kompensācijas izmaksāšanu situācijās, kad noticis nelaimes gadījums un tā rezultātā ir radušās veselības problēmas. Iespējams apdrošināties pret šādiem riskiem:

  • traumas gūšanu vai invaliditātes iestāšanos nelaimes gadījuma dēļ, ietverot ārstēšanās un rehabilitācijas izdevumus, dienas un slimnīcas naudu;
  • nāves iestāšanos kritiskās slimības vai plānveida operācijas rezultāta dēļ;
  • infekcijas slimībām.

Nelaimes gadījumu apdrošināšana var būt lielisks papildinājums veselības apdrošināšanai. Nereti tiek segti tādi izdevumi, kas nav iekļauti veselības apdrošināšanas polisē.

Kāpēc Gjensidige?

 

Gjensidige ir vadošā apdrošināšanas sabiedrība Ziemeļvalstīs ar vairāk nekā 10 gadu pieredzi Baltijas tirgū, kas saviem klientiem nodrošina vairākas būtiskas priekšrocības – optimālu cenas un kvalitātes attiecību visiem apdrošināšanas produktiem, kā arī ātru izmaksu atlīdzināšanu.

Apdrošināšana ļauj daudz labāk sagatavoties neparedzamām situācijām, ievērojami samazinot finansiālo slogu. Apskati Gjensidige piedāvājumu un izvēlies savām vēlmēm, vajadzībām un iespējām atbilstošāko polisi vai vaicā pēc padoma profesionālajiem un atsaucīgajiem speciālistiem!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti